Lagana puding torta s malinama i krem sirom za tople proljetne dane

Foto: slatkisvijet.com

Lagana torta za tople, proljetne dane, puding tortu s malinama, krem sirom i podlogom od badema, donosi Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pripremi je korišten Dr. Oetker Special puding za cheesecake s okusom bijele čokolade koji dolazi velikom pakiranju od 75 grama.

Sastojci

Kora s bademima
4 bjelanjka
180 g šećera
prstohvat soli
30 g Dr. Oetker gustina
150 g mljevenih badema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krema s malinama, pudingom i sirom

600 ml mlijeka
1 pakiranje Dr. Oetker Special pudinga za cheesecake (75g)
100 g šećera + 2 žlice šećera
1 Dr. Oetker vanilin šećer
300 g zamrznutih malina
1 Dr. Oetker mljevena želatina (10g)
400 g krem sira

Priprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bademe tostirajte, ohladite i sameljite. Mljevene bademe pomiješajte s gustinom.
Bjelanjcima dodajte prstohvat soli pa ih izmiksajte u snijeg. Postupno dodajte malo po malo šećera i nastavite miksati smjesu dok ne dobijete čvrsti snijeg, odnosno dok se kristalići šećera ne otope. Na kraju lagano umiješajte mješavinu mljevenih badema i gustina.

Foto: slatkisvijet.com

Dno kalupa (26 cm) prekrijte masnim papirom, a zatim rasporedite pripremljenu smjesu. Koru od bjelanjaka i badema pecite 30 minuta na 170°C.

Dok se kora hladi, pripremite kremu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prašak za puding razmutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka zajedno sa šećerom i vanilin šećerom zagrijte do vrenja. Dodajte razmućeni puding i kuhajte ga na laganoj vatri dok se ne zgusne. Kuhani puding premjestite u zdjelu za miksanje i ostavite da se ohladi. Vrh pudinga prekrijte prozirnom folijom tako da se ne stvori korica.

Želatinu namočite u hladnoj vodi prema uputama na pakiranju i ostavite sa strane da nabubri.

Zamrznute maline kratko prokuhajte sa šećerom. Još vruće ih usitnite štapnim mikserom i pomiješate s pripremljenom želatinom. Miješajte dok se želatina ne otopi.

Foto: slatkisvijet.com

Ohlađeni (može biti i mlaki) puding izmiksajte pa pomiješajte s mlakim pireom od malina i krem sirom. Kremu izlijte preko ohlađene kore od badema. Tortu spremite u hladnjak na nekoliko sati. Ukrasite ju po želji i poslužite. Odlično se slaže s malo tučenog, slatkog vrhnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.