Lagana torta za tople, proljetne dane, puding tortu s malinama, krem sirom i podlogom od badema, donosi Slatki svijet.
U pripremi je korišten Dr. Oetker Special puding za cheesecake s okusom bijele čokolade koji dolazi velikom pakiranju od 75 grama.
Sastojci
Kora s bademima
4 bjelanjka
180 g šećera
prstohvat soli
30 g Dr. Oetker gustina
150 g mljevenih badema
Krema s malinama, pudingom i sirom
600 ml mlijeka
1 pakiranje Dr. Oetker Special pudinga za cheesecake (75g)
100 g šećera + 2 žlice šećera
1 Dr. Oetker vanilin šećer
300 g zamrznutih malina
1 Dr. Oetker mljevena želatina (10g)
400 g krem sira
Priprema
Bademe tostirajte, ohladite i sameljite. Mljevene bademe pomiješajte s gustinom.
Bjelanjcima dodajte prstohvat soli pa ih izmiksajte u snijeg. Postupno dodajte malo po malo šećera i nastavite miksati smjesu dok ne dobijete čvrsti snijeg, odnosno dok se kristalići šećera ne otope. Na kraju lagano umiješajte mješavinu mljevenih badema i gustina.
Dno kalupa (26 cm) prekrijte masnim papirom, a zatim rasporedite pripremljenu smjesu. Koru od bjelanjaka i badema pecite 30 minuta na 170°C.
Dok se kora hladi, pripremite kremu.
Prašak za puding razmutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka zajedno sa šećerom i vanilin šećerom zagrijte do vrenja. Dodajte razmućeni puding i kuhajte ga na laganoj vatri dok se ne zgusne. Kuhani puding premjestite u zdjelu za miksanje i ostavite da se ohladi. Vrh pudinga prekrijte prozirnom folijom tako da se ne stvori korica.
Želatinu namočite u hladnoj vodi prema uputama na pakiranju i ostavite sa strane da nabubri.
Zamrznute maline kratko prokuhajte sa šećerom. Još vruće ih usitnite štapnim mikserom i pomiješate s pripremljenom želatinom. Miješajte dok se želatina ne otopi.
Ohlađeni (može biti i mlaki) puding izmiksajte pa pomiješajte s mlakim pireom od malina i krem sirom. Kremu izlijte preko ohlađene kore od badema. Tortu spremite u hladnjak na nekoliko sati. Ukrasite ju po želji i poslužite. Odlično se slaže s malo tučenog, slatkog vrhnja.