Lisnato tijesto, mislim naravno na ono kupovno, jako je zahvalno za pripremu brzih i jednostavnih slastica.
Ja sam ga ovaj put iskoristila za izradu kolačića s džemom od jagoda, htjela sam da vam ovo bude inspiracija za pripremu jednostavnog deserta kojeg možete podijeliti s vama dragom osobom, piše Jannette Razum za Slatki svijet.
Sastojci
500 g lisnatog tijesta
džem od jagoda
1 jaje za premazivanje
Priprema
Lisnato tijesto tanko razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini pa rezačima za kekse u obliku srca izrezujte tijesto. Ja imam Zenker komplet rezača za kekse različitih veličina srca, a za ove kolačiće koristila sam najmanji oblik.
Na svako drugo srce stavite malo džema od jagoda. Možete naravno koristiti i džem od nekog drugog voća ili čokoladni namaz, kako više volite.
Rubove preostalih srca premažite s malo hladne vode tako da se rubovi kasnije bolje prilijepe kada budete spajali srca.
Rubove prstima lagano pritisnite da se tijesto zalijepi, a zatim ih još malo pritisnite vilicom. kolačiće premažite razmućenim jajetom i pecite ih 6-8 minuta na 180°C, ovisno o jačini pećnice. Kada dobiju zlatno smeđu boju gotovi su.
Poslužite ih tople ili ohlađene, samo ih barem kratko ohladite nakon pečenja jer je džem u njima kipući!
Tekst se nastavlja ispod oglasaIzvor: narod.hr
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.