Imate višak bjelanjaka? Pripremite tradicionalne njemačke kolačiće – Zimtsterne. Božićne zvjezdice od cimeta, badema i lješnjaka! Recept nam donosi Slatki svijet.
Sastojci
2 bjelanjka
150 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
2 žličice cimeta
100 g mljevenih lješnjaka
100 g mljevenih badema
50 g glatkog brašna
Priprema
Bjelanjke uz prstohvat soli izmiksajte u čvrsti snijeg. Postupno dodajte šećer u prahu i vanilin šećer pa nastavite miskati dok ne potrošite sav šećer.
Dvije žlice smjese od bjelanjaka odvojite za dekoraciju zvjezdica i ostavite sa strane.
U smjesu od bjelanjaka i šećera malo po malo dodajte mljevene lješnjake i bademe, cimet te brašno. Kuhačom sve lagano izmiješajte pa rukama formirajte kuglu.
Pripremljeno, ljepljivo tijesto stavite na radnu površinu koju ste posipali šećerom u prahu. Tijesto razvaljajte na debljinu od 0,5 do 1 cm pa kalupima izrezujte zvjezdice i slažite ih u lim za pečenje prekriven masnim papirom.
Na svaku zvjezdicu stavite malo smjese od bjelanjaka koju ste sačuvali i razmažite ju u obliku zvjezdice – pomozite si prstima!
Zvjezdice sušite 10-12 minuta na temperaturi od 140 °C.
Tekst se nastavlja ispod oglasa