Ukusan jesenski desert kojeg ćete lako zavoljeti. Isprobajte mirisne muffine s jabukom, cimetom i hrskavim posipom od lješnjaka, piše Slatki svijet.
Sastojci
Smjesa za muffine
200 g šećera
2 vanilin šećera
1 jaje
60 ml ulja
200 ml tekućeg jogurta
2-3 žlice grožđica
1 žlica ruma
200 g raženog brašna
½ praška za pecivo
2 žličice cimeta
60 g lješnjaka
1 veća jabuka
Crumble od lješnjaka
40 g lješnjaka
40 g maslaca
2 žlice raženog brašna
2 žlice šećera
Priprema
Lješnjake tostirajte, ostavite neka se malo ohlade, a zatim ih sitno nasjeckajte. Malo više od pola količine odvojite za smjesu, a ostatak
ostavite za crumble.
Šećer i vanilin šećer razmutite s jajem, a zatim dodajte ulje, jogurt i grožđice namočene u rumu.
Dodajte mješavinu brašna, praška za pecivo i cimeta. Smjesu promiješajte pa dodajte nasjeckane lješnjake i sitno nasjeckanu jabuku.
Smjesu rasporediti u košarice za muffine. Ova smjesa dovoljna je za 14-16 muffina.
Sve sastojke za crumble izmrvite prstima i rasporedite preko smjese za muffine. Muffine pecite cca 15 minuta na 180°C, dok ne poprime zlatno smeđu boju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izvor: narod.hr/Slatki svijet
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.