Pretvorite kupovinu kruha u gastronomski doživljaj! Spojite šetnju gradom i kavicu s mirisnim i zdravim kruhom kojim ćete razveseliti svoje ukućane. Istražili smo zanimljiv trend craft i obiteljskih pekarnica koje peku svoje proizvode bez aditiva i po originalnim recepturama. Bez obzira na nešto više cijene nego u uobičajenim pekarnicama i dućanima, za ovakav kruh se strpljivo stoji u redu.
BREAD CLUB u Trakošćanskoj ulici 42 na zagrebačkoj Trešnjevci već s ulice ne izgleda kao uobičajena pekara, a red ispred nje jasno govori da se ovdje događa nešto posebno. Ovdje često možete vidjeti i poznate osobe, političare i sportaše kako stoje u redu. Čim uđete iznenadit će vas blizina otvorenog prostora u kojem se ručno mijesi kruh, polica s pečenim kruhom i pecivima i pećnica, ali i gužva koju stvaraju pekari i pomoćno osoblje. Prava mala košnica. Kruh i peciva nešto su tamnije boje, jače pečeni nego što ste navikli, ali vrlo ukusni. Od foccacie za 10 kn težine oko pola kilograma koju smo isprobali može se napraviti pravi ručak, a kroasan je posebno lagan i bez ikakvog viška slatkoće ili masnoće u okusu. Pravo prhko zadovoljstvo. Ovdje možete birati između desetak vrsta sourdough kruhova, pogača, baguettea, kroasana i slatkih peciva u nekoliko okusa, slanih pita, focaccia i brioša.