Napravite tortu bez pečenja – s jagodama i sirupom od bazge

Foto: slatkisvijet.com

U potrazi ste za laganom tortom od jagoda? Isprobajte proljetnu Mileramku sa svježim jagodama i sirupom od bazge! Bez pečenja naravno, savjetuje Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Podloga od keksa

250 g Petit Beurre keksa
140 g maslaca
3 žlice domaćeg sirupa od bazge

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krema od pudinga i milerama

900 ml mlijeka
100 ml domaćeg sirupa od bazge
4 praška za puding s okusom vanilije
2 vanilin šećera
5 žlica šećera
400 g milerama
1 želatina u prahu

Ostalo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

500 g svježih jagoda
2 prozirna preljeva za torte
350 ml vode
150 ml domaćeg sirupa od bazge

Priprema

Kekse sameljite, pomiješajte s otopljenim maslacem i sirupom od bazge pa ih utisnite na dno okruglog kalupa za torte (26-28 cm). Prije nego što stavite podlogu od keksa dno kalupa namastite maslacem, a stranice namastite i obložite masnim papirom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želatinu namočite prema uputi na pakiranju i ostavite da nabubri.

Prašak za puding razmutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka i sok od bazge zajedno sa šećerom i vanilin šećerom zagrijte do vrenja.

U preostalo mlijeko ulijte sirup od bazge pa ga zagrijte do vrenja. Vrelom mlijeku dodajte razmućeni puding i kuhajte ga na laganoj vatri dok se ne zgusne. Kuhani puding maknite s vatre pa dodajte otopljenu želatinu i sve dobro promiješajte. Zatim ubacite i mileram pa sve još jednom dobro izmiješajte.

Vruću kremu izlijte preko podloge od keksa, poravnajte i ostavite tortu da se ohladi na sobnoj temperaturi. Preko ohlađene kreme posložite oprane i na komadiće narezane jagode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preljev za torte pripremite prema uputi na pakiranju, ali u mješavini vode i sirupa od bazge, bez dodatka šećera.

Tortu prelijte preljevom za torte, ostavite nekoliko minuta na sobnoj temperaturi pa spremite u hladnjak do posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.