Padobranci – ukusni kolačići od bjelanjaka i orašastih plodova povezani bijelom ili čokoladnom kremom. Recept donosi Slatki svijet.
Sastojci
Puslice s lješnjacima
3 bjelanjka
prstohvat soli
200 g šećera
1 žlica limunovog limuna
300 g mljevenih lješnjaka
Čokoladna krema
3 žutanjka
3 žlice šećera
1 vanilin šećer
100 g čokolade za kuhanje ili mliječne
125 g maslaca sobne temperature
Priprema
Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i ih miksajte dok se ne zapjene. Zatim dodajte po malo šećera i miksajte ih dok ne dobijete čvrsti snijeg. Pred kraj dodajte limunov sok. Kada završite s miksanjem pomalo dodajte mljevene lješnjake i sjedinite smjesu špatulom.
Lim za pečenje prekrijte masnim papirom pa na njega uz pomoć žličice stavljajte hrpice smjese. Ja sam smjesu prebacila u slastičarsku vrećicu i samo istiskivala puslice jednu do druge.
Padobrance pecite cca 25 minuta na nešto nižoj temperaturi od 160 ̊C.
Za pripremu kreme žutanjke i šećer pjenasto izmiksajte pa kuhajte na pari uz neprekidno miješanje nekoliko minuta. Maknite kremu s vatre, dodajte razlomljenu čokoladu i miješajte kremu dok se čokolada ne otopi. U ohlađenu kremu umiješajte pjenasto izmiksan maslac.
Ohlađene puslice spajajte čokoladnom kremom, najjednostavnije uz pomoć slastičarske vrećice.
Slatki savjet
Ako volite, u kremu možete dodati 1 žlicu ruma.