Pitu od jabuka s cimet rolicama naprosto ćete obožavati. Isprobajte ovaj recept uz neki dobar preljev ili kuglicu sladoleda od vanilije, piše Jannette Razum za Slatki svijet.
Sastojci:
Prhko tijesto/cimet rolice
350 g glatkog brašna
250 g maslaca
100 g šećera
1 jaje
1 prašak za pecivo
1-2 žlice kiselog vrhnja
2 žlice cimeta
½ šalice otopljenog maslaca
Nadjev od jabuka
4-5 većih jabuka
šećera po želji, ovisi koliko su jabuke slatke
žličica cimeta
Priprema
Od navedenih sastojaka zamijesite prhko tijesto kako ga inače radite te ga razvaljajte u pravokutnik, premažite maslacem, posipajte cimetom i zamotajte u roladu.
Roladu izrežite na komadiće/rolice oko 1 cm debljine i slažite ih na dno namašćenog okruglog kalupa Rolice lagano utisnite da vam se spoje i prekriju dno i stranice pleha. Podlogu od cimet rolica kratko zapecite, otprilike 10 minuta na 200 °C.
Zapečene rolice izvadite iz pećnice i prekrijte nadjevom od jabuka. Ostatak rolica posložite po vrhu. Pitu pecite još 20-30 min na 180°C dok ne dobije lijepu, zlatnu boju.
Po želji napravite preljev kao i za klasične cimet rolice kojeg možete poslužiti uz toplu pitu. Za pripremu preljeva pomiješajte 125 g sirnog namaza, 100 g šećer au prahu i ½ šalice otopljenog maslaca.
Izvor: narod.hr/Slatki svijet
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.