Pripremite jednostavne kuglice s bananom i kokosom bez pečenja

Foto: slatkisvijet.com

Volite li kolačiće bez pečenja? Ako je odgovor da, onda bi svakako trebali isprobati ovaj jednostavan recept za brze i fine kuglice od banana, kokosa i mljevenog keksa, čiji recept donosi Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Smjesa za kuglice

2 banane
50 g šećera u prahu
100 g kokosa
200-250 g mljevenog keksa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostalo

rum ili aroma vanilije
kokos za valjanje kuglica

Priprema

Banane izmiksajte sa šećerom u prahu tako da dobijete smjesu bez grudica. Kako bi kuglice bile što slađe koristite zrelije banane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte kokos pa kuhačom promiješajte smjesu. Dodajte malo više od polovice količine keksa pa kuhačom miješajte smjesu dok možete, a zatim ju nastavite mjesiti rukama. Mljeveni keks dodajte po malo dok ne dobijete smjesu od koje možete lijepo oblikovati kuglice.

Količina keksa koja će vam trebati ovisi o veličini banana.

Smjesa je spremna za oblikovanje kada možete napraviti kuglice koje se ne raspadaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada napravite sve kuglice u manju zdjelicu ulijte cca 50 ml vode pa dodajte 1 žlicu ruma ili arome vanilije, ovisno što volite.

Svaku kuglicu kratko umočite u vodu, a zatim uvaljajte u kokos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.