Marin Čilić nakon teške borbe ostao bez naslova na Australian Openu: Pao tek u 5. setu

Foto: fah

Marin Čilić i Roger Federer od 9.30 igraju u finale prvog Grand Slama sezone Australian Opena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federer je bez izgubljenog seta došao do finala i protiv Čilića ima 8:1 u međusobnim susretima. No, svi pamtimo US Open kad je Marin uvjerljivo slavio, te Wimbledon prije dvije godine kad je Hrvat vodio 2:0 u setovima.

“Imao sam dva dana pauze, što je izvan dosadašnjeg ritma i odmor je svakako dobrodošao. Za finale sam spreman. Želja je jaka, zadovoljan sam igrom i vjerujem da mogu odigrati sjajan meč”, poručio je Čilić.

Uoči finala Čilić je oduševio zanimljivom objavom na Instagramu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cheers to the final @rogerfederer ! ?? #ausopen

Objavu dijeli Marin Čilić (@marincilic_official)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pratite uživo meč od 9.30

Peti set

Čilić je imao dvije ‘break’ prilike, ali ih nije iskoristio. Marin gubi servis 0:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin Čilić nije uspio osvojiti svoj drugi Grand Slam. U finalu Australian Opena najbolji hrvatski tenisač je izgubio od Rogera Federera sa 2:6, 7:6(5), 3:6, 6:3, 1:6.

Četvrti set

Čilić izgubio svoj servis na početku četvrtog seta. Federer bez milosti juri dalje na 2:0. Marin smanjuje prednost na 1:2. Federer uvjerljiv – osvaja gem 3:1. Naš tenisač osvaja gem na svom servisu za 2:3, uzvraća Federeru i oduzima mu servis za 3:3. Marin spasio ‘ break’ loptu i osvoji gem. te vodi 4:3. Ide za četvrti set i ostanak u meču. Čilić osvojio četvrti set sa 6:3.

Treći set 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin je osvojio svoj servis i izjednačio na 1:1. Čilić podiže igru, Roger vodi s 2:1. Izjednačava Marin na 2:2. Federer je osvojio gem na svom servisu – 2:3, sada oduzima servis Marinu – 2:4. Švicarac je osvojio servis za 5:2. Čilić je osvojio treći gem, ali sada Federer servira za treći set i osvaja ga sa 6:3

Drugi set

Čilić kreće snažnije i vodi 1:0. Najduži gem u susretu, Čilić se dosta mučio na svom servisu, ali je uspio osvojiti gem za 2:1. Federer bez problema dobiva svoj servis. Marin uspjeva dobiti ‘break’ loptu i vdi s 3:2 u drugom setu. No, Federer opet osvaja gem – 3:3. Čilić osvaja svoj servis 4:3, ali Federer i dalje drži svoj. Set lopta za Čilića, ali nije je iskoristio, Federer je izjednačio na 5:5. Federer izjednačava 6:6 i igra se ‘tie-break’. Najbolji hrvatski tenisač osvojio drugi set i izjednačio protiv Švicarca.

Prvi set

Čilić nije uspio zadržati svoj servis, Federer je na početku napravio ‘break’.

Federer bez izgubljenog poena osvaja servis. Marin Čilić gubi još jedan servis, a Federer ne propušta priliku i završava i četvrti gem na svom servisu. Hrvatski tenisač osvaja prvi poen 1:4. No, Federer osvaja gem – 1:5, a zatim i prvi set sa 6:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.