Utorak, 28 siječnja, 2025
13.3 C
Zagreb
Pratite nas:

Probajte ukusne kremaste ledene kocke od kokosa

Podijeli

Podijeli

Ukusan kremasti kolač od kokosa i čokoladne puding kreme, donosi Slatki svijet.
Sastojci
Kora od kokosa
  • 6 bjelanjaka
  • 150 g šećera
  • 50 g glatkog brašna
  • ½ praška za pecivo
  • 80 g kokosa
Preljev za koru
  • 200 ml mlijeka
  • 1 vanilin šećer
Krema od kokosa
  • 6 žutanjaka
  • 200 g šećera
  • 800 ml mlijeka
  • 100 g gustina
  • 125 g maslaca
  • 80 g kokosa
Čokoladna puding krema
  • 600 ml mlijeka
  • 100 g šećera
  • 2 praška za puding s okusom čokolade
  • 100 g maslaca
  • 200 ml slatkog vrhnja
Ostalo
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 40 g kokosa
Priprema

Za pripremu kore, bjelanjcima dodajte prstohvat soli i kratko ih miksajte dok se ne zapjene. Postupno dodajte malo po malo šećera i nastavite ih miksati dok ne dobijete čvrsti snijeg. Snijegu od bjelanjaka umiješajte prosijano brašno i prašak za pecivo. Na kraju lagano umiješajte i kokos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smjesu rasporedite na dno većeg kalupa za pečenje (30×35 cm) kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili. Koru pecite otprilike 20 minuta na temperaturi od 180 °C, dok ne poprimi zlatno žutu boju. Mlijeko prokuhajte s vanilin šećerom pa prelijte preko tek pečene, vruće kore. Kalup malo nagnite lijevo-desno da se mlijeko upije po cijeloj površini kore. Ostavite koru da se hladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu bijele kreme u loncu pjenjačom izmutite žutanjke, šećer, gustin i malo mlijeka. Dodajte ostatak mlijeka i kuhajte kremu na laganoj vatri dok se ne zgusne, kao puding. Kremu ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim ju izmiksajte s maslacem sobne temperature. Na kraju umiješajte kokos.

Za pripremu čokoladne kreme, puding od čokolade skuhate u mlijeku prema uputama na pakiranju. Naravno, uz dodatak šećera. Ohlađeni puding izmiksajte s maslacem sobne temperature, a zatim pomiješajte s tučenim, slatkim vrhnjem. Ohlađenu koru najprije premažite kremom od kokosa, a zatim čokoladnom puding kremom. Preko čokoladne kreme premažite tučeno slatko vrhnje i ukrasite kolač kokosom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolač prije posluživanja ohladite u hladnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Slatki svijet

Pročitaj više

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.

Pročitaj više

Frendica.hr

Glas naroda

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povezani članci