Četvrtak, 30 siječnja, 2025
4.9 C
Zagreb
Pratite nas:

Rolada s bananama i kremom od keksa

Podijeli

Podijeli

Rolada s bananama je klasik kojeg svi volimo! Ipak, iako vrlo običan, ovaj desert je malo drugačiji zbog svoje ukusne kreme s keksima koja se odlično slaže s bananama i finim kakao biskvitom. Isprobajte ovaj recept koji donosi Slatki svijet i počastite svoje ukućane jednim lijepim desertom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakao biskvit
5 jaja
90 g šećera
90 g glatkog brašna
½ praška za pecivo
20 g kakaa u prahu

Krema s keksima
200 ml slatkog vrhnja
200 g kiselog vrhnja
70 g šećera u prahu
100 ml mlijeka
200 g mljevenog keksa
Ostalo
2 veće banane

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema
Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i miksajte ih dok se ne zapjene. Po malo dodajte šećer pa nastavite miksati bjelanjke 2-3 minute da dobijete čvrsti snijeg tj. dok se šećer ne otopi. Zatim dodajte jedan po jedan žutanjak i sve još kratko izmiksajte.

Brašno, prašak za pecivo i kakao prosijte pa ih pomalo dodajte u smjesu od jaja i šećera i sve lagano izmiješajte.
Biskvitnu smjesu izlijte u veliki kalup za pečenje (30×35 cm) obložen masnim papirom i pecite na temperaturi od 180 °C 10 minuta. Vrući biskvit zajedno s papirom za pečenje zamotajte u roladu i ostavite da se ohladi.

Slatko vrhnje izmiksajte u mekani šlag. U zasebnoj zdjeli kiselo vrhnje uz pomoć pjenjače pomiješajte sa šećerom u prahu i mlijekom. Pripremljenu smjesu lagano sjedinite sa šlagom, a zatim umiješajte kekse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ohlađeni biskvit odmotajte i premažite pripremljenom kremom. Veći dio kreme iskoristite za nadjev rolade, otprilike dvije trećine, a ostatak ostavite za premazivanje. Na rub biskvita premazanog kremom posložite očišćene banane, a zatim biskvit ponovno zamotajte u roladu. Roladu premažite ostatkom kreme te ukrasite šlagom.

Roladu spremite u hladnjak na nekoliko sati, a zatim se poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Slatki svijeg

Pročitaj više

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.

Pročitaj više

Frendica.hr

Glas naroda

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povezani članci