Sočne germknedle s aromom limuna u umaku od vanilije

Foto: www.slatkisvijet.com

Tradicionalni austrijski desert. Isprobajte recept za knedle od dizanog tijesta punjenje pekmezom od šljiva te poslužene s finim umakom od vanilije! Germknedle se poslužuju tople. Kuhaju se otprilike 5 minuta u vrućoj vodi ili se pare iznad kipuće vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj brzi recept donosi portal Slatki svijet. Nakon pripreme, knedle se posipaju mljevenim makom i šećerom u prahu i preliju rastopljenim maslacem ili umakom od vanilije.

Sastojci
Tijesto
700 g glatkog brašna
1 instant kvasac
200 ml toplog mlijeka
1 jaje
prstohvat soli
1 žlica šećera
naribana korica 1 limuna
2 žlice ulja
pekmez od šljiva za punjenje

Umak
200 ml slatkog vrhnja
300 ml mlijeka
3 žlice šećera
1 vanilin šećer
1 žlica arome vanilije
1 žlica gustina
mljeveni mak i šećer u prahu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema
Insant kvasac pomiješajte s brašnom, šećerom i soli. Dodajte jaje, mlijeko i limunovu koricu pa zamijesite glatko tijesto i ostavite ga sat vremena na toplom mjestu da se diže.

Tijesto podijelite na 5 jednakih dijelova, oblikuje knedle i napunite ih pekmezom. Tijesto dobro prilijepite prstima kako pekmez nebi iscurio van. Knedle kuhajte u kipućoj, malo posoljenoj vodi 15-20 minuta. U lonac stavite maksimalno dvije knedle odjednom i kuhajte ih poklopljene na laganoj vatri.

Dok se knedle kuhaju, pripremite umak. Gustin razmutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka i slatko vrhnje s dodatkom šećera i arome vanilije stavite kuhati. U vrelo mlijeko ulijte gustin i kratko prokuhajte kremu.
Germ knedlu stavite u duboki tanjur, prelijte pripremljenim vrućim umakom i posipajte mješavinom mljevenog maka i šećera u prahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.