Štrudla od bundeve i maka

bundeve
Foto: Slatki svijet

Kad vam ostane pola paketa gotovih kora, točno njih šest iskoristite ih za pripremu ove slatke štrudle od bundeve i maka, piše Jannette Razum za Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Za premaz

3 jaja
50 g šećera
100 ml ulja
1 vanilin šećer
200 g zaslađenog jogurta (npr. od vanilije)
20 g škrobnog brašna
80 g glatkog brašna
6 g praška za pecivo

Nadjev

Tekst se nastavlja ispod oglasa

440 g naribane muškatne tikve
150 g mljevenog maka
75 g meda
pola žličice začina za pitu od bundeve

I još…

6 kora za pite i savijače
šećer u prahu za posipanje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema

Muškatnu tikvu prepoloviti po dužini, oguliti i odstraniti koštice. Naribati. Moja tikva je bila mala i dobila sam 440 g gotove, naribane mase. U naribanu tikvu dodati mak, med i začin za pitu od bundeve te dobro izmiješati. Ostaviti sa strane dok pripremate smjesu za premazivanje kora.

Pjenjačom umutiti jaja, šećer, ulje, vanilin šećer i jogurt. Prosijati brašno, škrobno brašno i prašak za pecivo pa i to pjenjačom umiješati u smjesu.
Na podlogu staviti jednu koru, premazati je s dvije žlice smjese, te isto ponoviti s još dvije kore. Zadnju premazanu koru posuti s pola količine nadjeva i uviti u štrudlu. Isto ponoviti s preostale tri kore.

Peći u pećnici prethodno zagrijanoj na 180°C, pred kraj pečenja lagano poprskati vodom.
Nakon vađenja iz pećnice, pustiti štrudlu da malo stane pa je posuti šećerom u prahu. Možete je poslužiti i toplu i hladnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar tek! 🙂

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.