Kad vam ostane pola paketa gotovih kora, točno njih šest iskoristite ih za pripremu ove slatke štrudle od bundeve i maka, piše Jannette Razum za Slatki svijet.
Sastojci
Za premaz
3 jaja
50 g šećera
100 ml ulja
1 vanilin šećer
200 g zaslađenog jogurta (npr. od vanilije)
20 g škrobnog brašna
80 g glatkog brašna
6 g praška za pecivo
Nadjev
440 g naribane muškatne tikve
150 g mljevenog maka
75 g meda
pola žličice začina za pitu od bundeve
I još…
6 kora za pite i savijače
šećer u prahu za posipanje
Priprema
Muškatnu tikvu prepoloviti po dužini, oguliti i odstraniti koštice. Naribati. Moja tikva je bila mala i dobila sam 440 g gotove, naribane mase. U naribanu tikvu dodati mak, med i začin za pitu od bundeve te dobro izmiješati. Ostaviti sa strane dok pripremate smjesu za premazivanje kora.
Pjenjačom umutiti jaja, šećer, ulje, vanilin šećer i jogurt. Prosijati brašno, škrobno brašno i prašak za pecivo pa i to pjenjačom umiješati u smjesu.
Na podlogu staviti jednu koru, premazati je s dvije žlice smjese, te isto ponoviti s još dvije kore. Zadnju premazanu koru posuti s pola količine nadjeva i uviti u štrudlu. Isto ponoviti s preostale tri kore.
Peći u pećnici prethodno zagrijanoj na 180°C, pred kraj pečenja lagano poprskati vodom.
Nakon vađenja iz pećnice, pustiti štrudlu da malo stane pa je posuti šećerom u prahu. Možete je poslužiti i toplu i hladnu.
Dobar tek! 🙂
Tekst se nastavlja ispod oglasaIzvor: narod.hr
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.