Torta od mrkve (carrot cake)- lagana i ukusna!

Foto: slatkisvijet.com

Isprobajte ukusnu tortu od mrkve, oraha i lagane kreme s mascarpone sirom!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept donosi Slatki svijet.

Sastojci

Za biskvit

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60 g grubo nasjeckanih oraha
340 g sitno naribane mrkve
260 g brašna
1 žličica sode bikarbone
1 i pol žličica praška za pecivo
pola žličice soli
2 žličice cimeta
4 jaja
2 žličice ekstrakta od vanilije
300 g šećera
220 ml ulja

Za kremu

500 g mascarpone sira
360 ml vrhnja za šlag
žličica ekstrakta od vanilije
115 g šećera u prahu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema

Priprema biskvita

Tostirajte orahe u pećnici na masnom papiru ili na tavici bez dodavanja masnoće. Zatim ih nasjeckajte na sitno, ali ne onako kao kada ih meljete, trebaju ostati hrskavi u biskvitu. Mrkvu naribajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posudi pomiješajte suhe sastojke – brašno, cimet, sol, prašak za pecivo i soda bikarbonu.

U drugoj posudi mikserom izradite jaja. Dodajte im šećer (postupno) i miksajte jaja i šećer još nekoliko minuta, dok smjesa ne postane svijetlo žuta i gusta.

Dodajte ulje i ekstrakt vanilije i izmiksajte. U tu smjesu s jajima postupno dodajte smjesu suhih sastojaka i lagano miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. U nju zatim dodajte naribanu mrkvu i orahe i pomiješajte.

Smjesu podijelite na dva jednaka dijela. Svaki pecite 25-30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema kreme

Dok se biskvit peče, pripremite kremu. Izradite mascarpone i pomiješajte ga sa šećerom u prahu. U drugoj posudi izradite vrhnje za šlag. Dodajte mu ekstrakt vanilije. Vrhnje za šlag dodajte u mascarpone i dobro promiješajte da dobijete jednoličnu glatku kremu.

Slaganje torte

Kad se biskviti ispeku i dobro ohlade, svaki prerežite jednom tako da dobijete 4 kore. Možete napraviti tortu i s dvije deblje kore, ako vam se tako čini bolje. Ja uvijek više volim ovu varijantu s četiri tanje kore.

Na stalak za tortu ili na podlogu zvona za tortu slažite redom kore i kremu. Zadnju koru također prekrijte s kremom. Pazite da vam ostane nešto kreme i za pokriti tortu sa strana.

Tortu ukrasite po želji iohladite u frižideru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.