Ukusni kolač s jagodama i pudingom od vanilije

kolač
Foto: slatki svijet

U potrazi ste za jednostavnim receptom za neki kolač s jagodama? Isprobajte ovu ukusnu kombinaciju s pudingom od vanilije koja je savrešna za popodnevnu kavu. Recept za Slatki svijet donosi Jannette Razum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Biskvitno tijesto
125 g maslaca sobne temperature
120 g šećera
2 paketića vanilin šećera
2 jaja
250 g glatkog brašna
½ paketića praška za pecivo

Nadjev od vanilije i jagoda
500 ml mlijeka
1 prašak za puding s okusom vanilije
2 paketića vanilin šećera
250 g svježih jagoda

Mrvičasti posip
100 g hladnog maslaca
100 g šećera
100 g glatkog brašna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema

Maslac sobne temperature pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte jaja i sve dobro izmiksajte. Malo po malo dodajte brašno i prašak za pecivo pa miksajte smjesu na laganoj brzini dok se svi sastojci ne sjedine.

Dno okruglog kalupa za pečenje (26 cm) prekrijte masnim papirom, a stranice namastite i lagano pobrašnite.

Pripremljeno tijesto u hrpicama stavite na dno kalupa pa žlicom sve lijepo poravnajte. Preko tijesta posložite na ploške narezane jagode, a preko jagoda kuhani puding od vanilije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puding od vanilije skuhajte prema uputama na pakiranju i odmah, dok je vrući prelijte preko nadjeva od jabuka.

Za pripremu mrvičastog posipa sve sastojke stavite u zdjelicu pa prstima sve usitnite dok ne dobijete mrvice. Mrvičasti posip ravnomjerno rasporedite preko pudinga.

Kolač pecite 25-30 minuta na temperaturi od 170 °C. Ostavite kolač na sobnoj temperaturi da se ohladi pa oštrim nožem prođite uz rub kalupa kako bi se kolač odvojio od stranica. Dobar tek! 🙂

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.