U potrazi ste za jednostavnim receptom za neki kolač s jagodama? Isprobajte ovu ukusnu kombinaciju s pudingom od vanilije koja je savrešna za popodnevnu kavu. Recept za Slatki svijet donosi Jannette Razum.
Sastojci
Biskvitno tijesto
125 g maslaca sobne temperature
120 g šećera
2 paketića vanilin šećera
2 jaja
250 g glatkog brašna
½ paketića praška za pecivo
Nadjev od vanilije i jagoda
500 ml mlijeka
1 prašak za puding s okusom vanilije
2 paketića vanilin šećera
250 g svježih jagoda
Mrvičasti posip
100 g hladnog maslaca
100 g šećera
100 g glatkog brašna
Priprema
Maslac sobne temperature pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte jaja i sve dobro izmiksajte. Malo po malo dodajte brašno i prašak za pecivo pa miksajte smjesu na laganoj brzini dok se svi sastojci ne sjedine.
Dno okruglog kalupa za pečenje (26 cm) prekrijte masnim papirom, a stranice namastite i lagano pobrašnite.
Pripremljeno tijesto u hrpicama stavite na dno kalupa pa žlicom sve lijepo poravnajte. Preko tijesta posložite na ploške narezane jagode, a preko jagoda kuhani puding od vanilije.
Puding od vanilije skuhajte prema uputama na pakiranju i odmah, dok je vrući prelijte preko nadjeva od jabuka.
Za pripremu mrvičastog posipa sve sastojke stavite u zdjelicu pa prstima sve usitnite dok ne dobijete mrvice. Mrvičasti posip ravnomjerno rasporedite preko pudinga.
Kolač pecite 25-30 minuta na temperaturi od 170 °C. Ostavite kolač na sobnoj temperaturi da se ohladi pa oštrim nožem prođite uz rub kalupa kako bi se kolač odvojio od stranica. Dobar tek! 🙂