Voćni kolač s kokosom

kolač
Foto: Slatki svijet

Jednostavan, izuzetno sočan i ukusan kolač s kokosom, šljivama i breskvama. Tijesto za ovaj kolač neka vam bude baza za rane varijante – možete ga raditi i s nekim drugim voćem kao što su višnje, marelice ili bobičasto voće. Jednako je ukusan i s dodatkom banana i čokolade, piše Jeannette Razum za Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

160 g šećera
2 vanilin šećera
2 jaja
160 ml ulja
250 ml tekućeg jogurta
Naribana korica ½ limuna
80 g kokosa
260 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
400 g svježeg voća (npr. breskve, šljive, maline, višnje…)

Priprema

Jaja i šećer kratko izmiksajte. Dodajte ulje i jogurt, limunovu koricu, a zatim i suhe sastojke – kokos te prosijano brašno i prašak za pecivo. Sve još kratko izmiksajte da se svi sastojci sjedine.

Kalup za kolače (24×32 cm) obložite masnim papirom ili namastite i pobrašnite. U kalup istresite pripremljenu smjesu, a preko smjese ravnomjerno rasporedite voće. Voće prethodno očistite i narežite na manje komade. Ukoliko je voće kiselo, prije nego ga stavite na smjesu pomiješajte ga s malo šećera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolač pecite na temperaturi od 180°C, 40-45 minuta, ovisno o jačini pećnice. Kolač ohladite i poslužite samostalno ili sa žlicom milerama, kombinacija je jako ukusna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.