Alfie Evans se još bori za život, 15 sati nakon što je skinut s aparata: nova sudska odluka danas!

Maleni Alfie Evans je izgubio sudsku bitku, ali ne još i borbu za život. 15 sati nakon što su ga isključili s aparata za održavanje života, mališan je još živ. Doktori su, pišu britanski mediji, u čudu što jutros mali 23-mjesečni Alfie i dalje diše, iako je sinoć u 9:17 isključen s aparata za održavanje životnih funkcija. Danas u podne, na svačije čuđenje, i dalje je bio živ.

“Nema razloga za odgodom”

Engleski suci vrhovnog suda su jučer poručili kako nema razloga za daljom odgodom, iako se velik broj ljudi okupio ispred bolnice Alder Hey u Liverpoolu: “U ovoj zemlji imamo zakone, nikakava tužba Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu to neće promijeniti”, poručili su iz bolnice koja je odlučila skinuti mališana s aparata za održavanje života, iako je na intervenciju Pape dobio talijansko državljanstvo a time i šansu da bude prebačen u vatikansku bolnicu. Iako su roditelji rekli da je zračni prijevoz osiguran, bolnica nije htjela čekati da suci promijeniti odluku.

“Alfie izgleda kao normalna beba, no nepodijeljeno je mišljenje liječnika koji su ga pregledali i skenirali ga da je gotovo cijeli njegov mozak uništen. Nitko ne zna zašto, ali to se dogodilo i nastavlja se i nitko to ne može poricati. To znači da Alfie ne može samostalno disati, jesti niti piti bez sofisiticiranog medicinskog tretmana.”

“To također znači da nema nade da će mu se stanje ikad poboljšati”, zaključili su. Glasnogovornica Alder Hey bolnice danas je uvjervala da bolnica radi normalno, no stanje ispred bolnice baš i nije normalno.

Otac mališana Tom Evans, koji je proteklog tjedna putovao u Rim kako bi zatražio pomoć od pape, je jučer optužio doktore za “egzekuciju” kad su odlučili bespomoćnog dječaka skinuti s aparata.

Nova nada pojavila se danas: ovog poslijepodneva održat će se novo saslušanje, i Visoki sud u Manchesteru će u 15:30 ponovo odlučivati o produljenju životne potpore za 23-mjesečnog Alfieja.

Papin tweet

Doktori su tvrdili da je u “najboljem interesu” Alfieja, koji je u polu-vegetativnom stanju nakon što je kao beba obolio od teške bolesti, da bude isključen s aparata. Njegov otac pokrenuo je sudsku borbu kako bi dječak ostao na aparatima za održavanje života.

“Konačno je dozvoljeno da njegova majka spava s njim, njoj je ugodno kad je uz njega”, komentirao je otac Tom razvoj situacije jutros.

Papa je poslao tweet, “Iskreno se nadam da će sve biti urađeno kako bi se sa suosjećanjem pratilo malog Alfie Evansa, i da će se čuti duboka patnja njegovih roditelja.

Molim za Alfieja, njegovu obitelj i sve koji su uključeni”.

Izvor: narod.hr