Katastrofalan poraz globalista u Poljskoj: Vladajući PiS zabilježio rekordnu pobjedu, Sorosu unatoč

Foto: fah

Poljska vladajuća stranka “Zakon i pravda” (PiS) pobijedila je s velikom razlikom na nedavnim izborima za Europski parlament: Te izbore tisak opisuje kao “katastrofu” za koaliciju oporbenih stranaka. Iako svi mediji pokušavaju već godinama rušiti PiS, jer je “desničarski”, “islamofoban”, “homofoban”, i tako dalje, njemu ide – sve bolje.

Tako su u nedjelju, 26. svibnja, postigli svoj do sad najbolji rezultat, uzevši čak 46 posto glasova, šest posto više nego na posljednjim europarlamentarnim izborima 2014. Ironično, europske izbore je izgubila oporbena koalicija koja se je nazvala “Europska koalicija”. Nju su ranije ove godine oformile lijevo-liberalne stranke, ujedinivši se kako bi se borile protiv PiS-a. No unatoč tome, stranke koalicije su ukupno dobile 10 posto manje glasova nego 2014. – pale su s 49 na 39 posto, prema poljskim medijima. Odnos snaga se, dakle, znatno promijenio – u korist vladajućih.

Wojciech Kość, koji piše o Poljskoj za više medija, uključujući ekstremno lijevi Politico EU, rekao je da su rezultati “zapravo katastrofa” za oporbu” s obzirom na to kako su zajednički napori pet stranaka uživali apsolutnu potporu mainstream medija, i nakon “četiri godine crvenog anti-PiS alarma”. Drugim riječima, jedina politika oporbe u Poljskoj je borba protiv PiS-a, uz potporu svih medija, i ne daje nikakve rezultate, naprotiv, PiS je sve jači.

Deutsche Welle (DW), njemačka javna radiotelevizija, javlja kako se “Europska koalicija” priprema za borbu protiv poljske antiimigracijske vlade, akvizicijom velike medijske grupe u zemlji od strane organizacije koju financira i podržava zloglasni George Soros. On sad, očito, preuzima medije u Poljskoj i ne žali novca kako bi srušio PiS.

No to u Poljaka, izgleda, rađa određeni otpor: Ne treba zaboraviti, upravo je iz Poljske krenulo rušenje komunizma, nakon ubojstva svećenika Popieluszka od strane komunističke tajne policije. A otpor rađaju i “neoliberalne” politike koje Soros gura Poljacima: Analizirajući rezultate izbora, politički znanstvenik Marcin Palade je naveo kako vjeruje da je LGBT parada održana u subotu u Gdanjsku možda potaknula mnoge konzervativno orijentirane birače da izađu na izbore i glasaju za PiS. Drugim riječima, da su politike ljevice zapravo kontraproduktivne u katoličkoj i konzervativnoj Poljskoj.

Odvjetnici Instituta Ordo Iuris, čiji je cilj suzbijanje diskriminacije kršćana i tradicionalnih vrijednosti u suvremenom životu, obećali su pružiti besplatnu pravnu pomoć građanima koji su svjedočili “skandaloznim” napadima na katoličanstvo na kontroverznoj paradi, koja je bila potpomognuta od strane britanskog ministarstva vanjskih poslova, što je potvrdilo samo britansko veleposlanstvo u Poljskoj. “Pride” je u katoličkim zemljama u pravilu financiran od strane veleposlanstva onih protestantskih poput Nizozemske, Ujedinjenog kraljevstva, Švedske, SAD, i između ostalog vid je svojevrsnog kulturnog imperijalizma.

Mainstream mediji, u čemu su prednjačili oni Sorosevi, su zadnjih dana predstavljali Poljsku kao agresora u “kulturnom ratu” zbog protivljenja zahtjevima s Pridea, a Reuters je javio kako je vlada odabrala “borbu protiv LGBT prava” kako bi “zaustavila pad svoje popularnosti uoči dvojih ključnih izbora ove godine”. No pad popularnosti vlade je, očito, samo želja medija.

Spomenuti Politico je pisao kako je Vlada, stavljajući primjedbe na popis želja koje su aktivisti izrazili u 12 točaka, PiS  “napao prava homoseksualaca”, u članku “Poljska vladajuća stranka igra LGBT kartu”. No i Politico u tom tekstu pri kraju priznaje da je “većina populacije još uvijek vrlo religiozna i konzervativna”, te ne bi prihvatila većinu politika koje su tražene od starne homoseksualnih aktivista.

Politički analitičar i profesor Norbert Maliszewski komentirao je da bi, ako bi rezultati europskih izbora bili prevedeni u mjesta u poljskom parlamentu, PiS lagano zadržao svoju većinu. Stranka je prošla tako dobro na izborima ovog vikenda zahvaljujući popularnim društvenim i ekonomskim reformama, obrani tradicionalnih vrijednosti i jasnom i nepopustljivom stavu oko masovnih migracija u Europu.

Sadašnja poljska vlada postala je prva u postkomunističkoj povijesti nacije koja uspijeva vladati bez potpore koalicijskog partnera, nakon što su Poljaci na izborima 2015. godine odlučili smijeniti vladu centra koju je vodio Donald Tusk s desnim PiS-om. Tusk je otišao u Bruxelles i postao eurokrat, a Poljska pod PiS-om bilježi neke od najboljih ekonomskih pokazatelja u EU (rast BDP-a od gotovo 5% u 2017., recimo). Uz takve pokazatelje, teško da oporba ima ikakvih izgleda srušiti PiS, unatoč svim naporima i Sorosevom novcu.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr