Orban: Desne se stranke trebaju ujediniti za europske izbore, migraciju postaviti kao glavnu temu

foto:fah

Mađarski premijer Viktor Orban , ohrabren rastom popularnosti desnih stranaka u Europi, u subotu je rekao da će izborima za Europski parlament iduće godine dominirati “jedna ozbiljna zajednička tema – imigracija“.

Orban: ‘Potrebna je nova EK koja neće kažnjavati zemlje koje štite svoje granice od migranata

Govoreći predstavnicima mađarske manjine u Rumunjskoj, Orban je rekao da se desne stranke trebaju ujediniti kako bi “svu našu pozornost usmjerili na europske izbore 2019.” i postaviti migracije kao glavnu temu.

Kršćanska demokracija nije liberalna… ako hoćete, ona je neliberalna“, rekao je Orban.

Orban i Netanyahu našli zajednički jezik po pitanju ilegalnih migranata i Georgea Sorosa

Mađarski čelnik je rekao da, za razliku od liberalne demokracije, kršćanska demokracija, koju on zamišlja za Europu, odbacuje multikulturalizam i imigraciju, te je protukomunistička i zastupa kršćanske vrijednosti.

Orban je u Europskoj uniji jedna od vodećih protivnika imigracije. Od migrantske krize 2015-16. Mađarska je postavila žičane ograde na granice i donijela niz zakona protiv migranata i Sorosevih i sličnih organizacija koje im pomažu.

Macron smijenio veleposlanika u Mađarskoj nakon što je pohvalio Orbanovu politiku

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina