Hoće li Hrvatska ostati sila i nakon odlaska Luke i Ivana? ‘Nemamo pravo upirati prstom u Dalića i Modrića ako uprskamo ovo srebro’

Foto: fah

Slovenski stručnjak na klupi Rijeke, Matjaž Kek, napravio je velike, povijesne stvari. Po prvi puta u povijesti Riječani su postali prvaci Hrvatske, osvojivši dvostruku krunu. Kek je dao veliki intervju za Večernji list te je, dakako, komentirao i sjajni rezultat Vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Hrvatska je iznenadila, ali i oduševila svijet, osvajanjem srebra te plasmanom u finale najveće nogometne smotre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ako ne iskoristimo ovo, onda se svi u hrvatskom nogometu moramo upitati jesmo li pravi ili samo znamo trubiti kad je uspjeh”, kazao je popularni i kod Armade omiljeni nogometni stručnjak.  Kao što vidite Kek o HNL-u govori kao o svojoj ligi, a o Hrvatskoj kao o svojoj domovini, što je oduševilo navijače bivšeg hrvatskog prvaka.

Hoće li srebro Vatrenih na SP-u pokrenuti neke stvari, kako mnogi očekuju?

Za mene najviše iščekivanja hoće li donijeti nešto bolje ligi. Već prije Svjetskog prvenstva savez se odlučio za revolucionaran potez uređivanja igrališta, na što sam pozivao kao na preduvjet da brojke i ubuduće budu dobre. Sportski uspjeh je izuzetan, evo i Dinamo je furiozno krenuo u Europi. Ako se srebro neće odraziti na uvjete i rad s mlađim kategorijama, onda će to brzo otići u zaborav”,  rekao je Kek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može li Hrvatska nakon odlaska Ivana Rakitića i Luke Modrića ostati velika nogometna sila?

“Modrić i Rakitić će povući masu za sobom, a na nama koji radimo je da to iskoristimo. Neće biti krivi ni Dalić ni Modrić ako ovo se sada ne iskoristi. Onda se mi koji radimo u hrvatskom nogometu moramo zapitati jesmo li još pravi, znamo li samo trubiti kad je uspjeh. S boljim uvjetima, kampom za mlade reprezentacije i edukacijom trenera te analizom kako se došlo do tog rezultata može se puno postići…”

Kek je pohvalio i Dalića za iskazanu zrelost na SP-u. Podsjetimo, nakon što je Dalić postao izbornikom neki su bili skeptični, no, sve ih je izbornik ”razoružao” rezultatima te ponašanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Reakcije, izjave… Znao je u pravom trenutku udariti na prave stvari, baš kao veliki virtuoz. Kao u muzici kad znaš u pravom trenutku pogoditi pravu žicu. Ako ćemo se mi treneri zadržati na elementima igre, kad napasti visoko, kad se povući na 30 metara, kojeg igrača postaviti na suparnika, kada Kramarić, kada Brozović, zašto ne Ćorluka… To su krucijalna pitanja. Praćenje SP-a sa svakodnevnim emisijama i kolumnama stvaralo je drukčiju sliku poslije silne negative, a priznajmo da je baš bilo skepse.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.