Foto: Twitter

Komentar čitatelja

Jesu li naljepnice u Vukovaru dio “operacija pod lažnom zastavom” kojima se šteti Hrvatskoj?

Iohannes – 25.02.2017.

Kao što je onaj kukasti križ, iscrtan na travnjaku stadiona na Poljudu, imao cilj potkopati u svijetu normalna mišljenja o Hrvatima i hrvatskome društvu, tako je i ta morbidna slikarija na naljepnici dokaz iste antihrvatske radionice (isti rukopis agenata orjunaša, velikosrbina, ili četnika).

Nacistički križ nikad nije bio simbol među Hrvatima, i sam po sebi zato ne pripada ni hrvatskoj praksi u prošlosti, a kamoli u današnjici. Da je bio nacrtan znak “U” na travnjaku, on ništa ne bi značio u svijetu, nego bi imao posve marginalnu i lokalnu poruku. Znak kukastog križa baš zato je dokaz da ga nisu niti htjele niti opisivale ruke hrvatskih ljudi, nego antihrvata.

Na sličan način, ta neumjesna slikarija ima natpis upućen tobože Srbima. Ali, kako je pisano baš na engleskom jeziku, a ne na jeziku nacionalne manjine kojoj se tobože poruka upućuje (na jeziku koji je i najglupljim i najneobrazovanijim Srbima razumljiv), to je također dokaz na isti način da ni taj slučaj nema veze s nagonima Hrvata prema susjedima si Srbima u RH.

Očito je kako su obje varijante “napada na Srbe” u funkciji namjernog “pakovanja” šovinističkih negativnosti Hrvatima, analogno time i hrvatskim vlastima i cijelom narodu Hrvatima, i to sve za uporabu takvih zlikovačkih podmetanja Hrvatima pred svijetom, koji će preko tako pomno odabranih načina “pakovanja” onda lako razumjeti i sadržaje tobožnjih “napada”.

Izvor: narod.hr
Photo: Twitter