Status čovjeka

furio radin helena štimac radin
Foto: Fah; fotomontaža: Narod.hr

Komentar čitatelja

Tko je Helena Štimac Radin – supruga Furia Radina, koja je zaposlena u vladinom Uredu za ravnopravnost spolova već 16 godina?

niwrad – 10.07.2020.

Radin, Kajtazi i Pupovac primjer su negacije onoga za što se civilizacija borila stojećima. A to je da se prava osoba ne određuju prema rasi, spolu, podrijetlu, etničkoj pripadnosti…, nego prema statusu čovjeka ili građanina. No navedena družina upravo na negaciji toga ima izgrađen core biznis. Naime, ako kao građanin imaš drukčije etničko podrijetlo od većine, onda dobivaš ekskluzivno pravo na dodatnog zastupnika – etno biznismena. On će javnim novcem zastupati tvoje vjerske, kulturne, jezične, običajne i dr. interese. K tome, regularni zastupnici će zastupati one tvoje interese koje imaju svi građani, poput policijske, pravosudne, zdravstvene ili socijalne zaštite. Time pravno i faktički imaš više građanskih prava nego većinsko stanovništvo. A to je školska definicija diskriminacije temeljem podrijetla, te negacija civilizacijskog načela jednakosti. I to je ono od čega žive Radin, Kajtazi i Pupovac. Od ustroja koji diskriminira većinu. Takav anticivilizacijski ustroj, a kojem je ishodište Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina, treba jednostavno ukinuti. Onda se građani ne bi dijelili po podrijetlu, nego bi im prava izvirala iz statusa čovjeka ili građanina.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: Foto: Fah; fotomontaža: Narod.hr