“U ime općeg dobra”

Foto: fah

Komentar čitatelja

Šeparović poručio: ‘U rujnu ćemo odlučiti o Stožeru i jesu li njihove odluke bile u skladu s Ustavom’

Goran Grabić – 28.07.2020.

Čini mi se kako nije meritum stvari jesu li odluke stožera u skladu sa Ustavom, nego može li stožer uopće donositi bilo kakve odluke kojima se djelomično ili čak potpuno suspendiraju prava građana?! – to ne može čak niti Vlada, odnosno može iznimno kada Sabor proglasi izvanredno stanje!
Možda nam se to čini tek kao puki formalizam, no ako sada toleriramo ovakav način upravljanja krizom s refleksijama na sve građane i sve sfere života i rada; tj. kada se zdravim osobama (a ne samo rizičnima) ograničavala sloboda okupljanja, kretanja, korištenja javnog prijevoza i javnih usluga, načina na koji će netko poslovati, itd. – zašto mislimo kako u budućnosti to neće moći činiti ova ili neka druga izvršna vlast (naravno, “u ime općeg dobra”)?!

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: fah