‘Zagrli svijet’ – dođite na humanitarnu prodaju božićnih drvaca na Trgu bana Jelačića

U sklopu programa «Za 1000 radosti», u kojem prikuplja pomoć za obitelji u potrebi diljem Hrvatske, a ove ga godine provodi pod nazivom « Zagrli svijet ! », Hrvatski Caritas u suradnji s Hrvatskim šumama u subotu, 19. prosinca organizira i tradicionalni humanitarno-promotivni program uz humanitarnu prodaju božićnih drvaca s korijenom i ostalih promotivnih materijala na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića (središnji dio – ispred prolaza Harmica) od 8 do 14 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove su godine Hrvatske šume, vjerni partner i podupiratelj, darovale 200 drvaca a Vrtni centar Šestine priključio se s 50 drvaca, čijom će se prodajom prikupljati novčana sredstva za pomoć siromašnim obiteljima. Ponuđena će biti obična smreka, srebrna smreka i Pančićeva omorika (cijena od 100 do 160 kn, ovisno o vrsti i visini). Predložene cijene su «početne»; s obzirom na svrhu akcije, oni koji mogu, pozvani su dati i više. Za one koji ne mogu sami, a ni uz pomoć Caritasovih volontera, odnijeti kupljeno drvce, osigurana je unutar grada i besplatna dostava.

Hrvatskom Caritasu i njegovim volonterima iz Franjevačkoga svjetovnog reda, Frame i studentima Zagrebačkog sveučilišta u prodaji će na Trgu bana Jelačića pomagati i gosti podupiratelji, među kojima će između 10,30 i 12 sati, biti Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba sa suradnicima, Ana Konjuh, Ivana Brkljačić, Robert Kurbaša, Fran Peterlin, Martina Zubčić, Gordan Kožulj, Alexei Puninski i Miran Pirner. Program na Trgu vodit će urednik glazbenog programa HKR-a Slavko Nedić.

Tijekom programa ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina i ravnatelj ustanove « Upravljanje sportskim objektima » Marinko Tomić predstavit će i humanitarnu dimenziju ovogodišnjega malonogometnog turnira « Kutija šibica » – « Zagrli svijet sportom ! » a djeca i mladi moći će se okušati u vještini baratanja loptom i osvojiti prigodne nagrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu događanja na Trgu bana Jelačića Hrvatski će Caritas organizirati i prikupljanje priloga nudeći svoje promotivne materijale kao i dječje božićne čestitke prispjele na natječaj Hrvatskoga katoličkog radija.

Pozivamo vas da ovaj događaj popratite, poduprete program «Za 1000 radosti» i potaknete Zagrepčanke i Zagrepčane da tijekom subotnjeg prijepodneva dođu na Trg bana Jelačića, a sve ostale da
• pozivom na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa 0609010 (6,25 kn po pozivu; PDV uključen) ili
• novčanom uplatom na račun Hrvatskog Caritasa:
IBAN HR4023400091510126452 poziv na broj 7-15
doprinesu radosti naših najsiromašnijih obitelji.

Ovaj tekst je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.