Petrov je u određenim stvarima korektiv, a Orešković također ima svoje punktove

Saborska zastupnica iz stranke HRID Irena Petrijevčanin Vuksanović, gostujući u emisiji Novi dan televizije N1, kazala je da bi izborni rezultat Mosta bio drukčiji da su se u kampanji ideološki deklarirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Privukli su one glasače koji su umorni od ideologije. Poslije izbora su se dogodili neki ideološki momenti. Mislim da je ta ideologija bila negdje u fusnotama, a kad je izbila u prvi plan, dogodili su se i neki tektonski poremećaji”, kazala je Petrijevčanin Vuksanović te dodala kako očekuje da će biti dosta “nategnutih situacija” između Mosta i HDZ-a, ali u samom Mostu.

Smatra kako u Vladi najbitnije stvari vodi predsjednik HDZ-a i potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko.

“Petrov je u određenim stvarima korektiv, a Orešković također ima svoje punktove. Vjerojatno međusobno komuniciraju i dogovaraju se, ja se nadam, ali nisam sigurna da Orešković ima zadnju riječ”, kazala je zastupnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglašava da su iz Vlade u ovom mandatu dobili samo jedan ozbiljan zakonski prijedlog i to je izmjena Zakona o upravljanju i raspolaganju državnom imovinom. – Članak 45. toga zakona lijepo kaže da Vlada imenuje povjerenstvo koje koordinira državnom imovinom, a u njemu sjede potpredsjednik Vlade za gospodarstvo te ministri financija, gospodarstva, prometa, poljoprivrede, poduzetništva i obrta te rada i mirovinskog sustava. Traži se izmjena upravo tog članka i još nekih članaka, po čemu bi glavni koordinator za upravljanje državnom imovinom postao Tomislav Karamarko, koji je potpredsjednik za unutarnju politiku. Zbog toga sam pomalo skeptična – zaključuje Irena Petrijevčanin Vuksanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.