Ante Žigman izabran za člana Izvršnog odbora Međunarodne udruge nadzornika osiguranja

Foto: www.hanfa.hr

Predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) Ante Žigman izabran je za člana Izvršnog odbora Međunarodne udruge nadzornika osiguranja (IAIS), gdje će biti predstavnik regije srednje i istočne Europe i Zakavkazja, izvijestili su u srijedu iz Hanfe

Žigman vjeruje da će njegov rad u Izvršnom odboru IAIS-a kao predstavnika CEET regije doprinijeti širenju misije i rada IAIS-a na promociji učinkovitog i globalno ujednačenog sustava nadzora u osiguranju.

“U svom radu nastojat ću povećati svijest unutar organizacije o sličnostima, ali i razlikama između tržišta u regiji i to ne samo s obzirom na trenutačni stupanj razvoja, nego i u odnosu na veličinu i karakteristike tržišnih sudionika, strukturu klijenata, specifične potrebe zakonodavaca te postojeće inicijative i trendove u regiji“, poručuje Žigman.

Iz Hanfe u priopćenju navode da je Izvršni odbor IAIS-a između ostalog odgovoran za usvajanje načela, standarda i smjernica za nadzor osiguranja, učinkovito funkcioniranje IAIS-a i pripremu programa aktivnosti. Odluka o imenovanju Žigmana i još sedam novih članova Izvršnog odbora IASA-a donesena je na izvanrednoj Glavnoj skupštini 18. veljače.

Time je članstvo Izvršnog odbora povećano s 24 na ukupno 32 člana. CEET je jedna od pet regija čija je zastupljenost ovom odlukom povećana te će od sada imati dva člana u Izvršnom odboru IAIS-a, napominju iz Hanfe.

Misija IAIS-a je promicanje djelotvornog i globalno dosljednog nadzora industrije osiguranja kako bi se razvila i održala fer, sigurna i stabilna tržišta osiguranja za dobrobit i zaštitu osiguranika i kao doprinos globalnoj financijskoj stabilnosti.

Osnovan 1994. godine, International Association of Insurance Supervisors (IAIS) je dobrovoljna članska organizacija nadzornika osiguranja i regulatora iz više od 200 jurisdikcija, što čini 97 posto svjetskih premija osiguranja. Riječ je o međunarodnom tijelu za utvrđivanje standarda odgovornih za razvoj i pomoć u provedbi načela, standarda i drugih popratnih materijala za nadzor sektora osiguranja, izvještavaju iz Hanfe.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina