Bartulica na Plenkovićevu izjavu o veledrogerijama: Kako bi on reagirao da mu plaća kasni mjesecima?

Stjepo Bartulica
Zagreb, 01.04.2021. - Konferencija za medije Kluba zastupnika Domovinskog pokreta na temu "Aktualna politička situacija". Na fotografiji Stjepan Bartulica. foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Predsjednik kluba zastupnika DP-a u Hrvatskom saboru, Stjepo Bartulica, održao je danas konferenciju za medije na kojoj je govorio o nacionalnoj strategiji oporavka Hrvatske te o premijerovoj izjavi o veledrogerijama. Govorio je i o najavi mogućeg uvođenja obveznog nošenja maske na otvorenom.

“Često ističem da u Hrvatskoj javna uprava na čelu s vladom previše čini i bojimo se da će i ova strategija i trošenje novca iz eurospkih fondova biti previše upućeno prema potrebama države, a bit će zanemaren realan, privatni sektor. Podsjećam da jedino realni sektor stvara nove vrijednosti, a ne vlada, prema tome, ove nedavne izjave premijera Plenkovića u vezi dugovanja veledrogerijama ne ulijevaju povjerenje.

Podsjetimo, Plenković je, govoreći o dugu države veledrogerijama, izrazio potpunu sigurnost da obustave isporuke lijekova neće biti te dodao kako je zarada veledrogerija ionako velika i kako ti ljudi “nisu gladni”.

“Jedino netko tko nije proveo dana u realnome sektoru može govoriti da veledrogerije dobro stoje, da im je ionako zarada dobra i da nisu gladni kruha. Volio bih vidjeti kako bi reagirao da njegova plaća kasni mjesecima i mjesecima”, izjavio je Bartulica.

Bartulica je govorio i o pojedinim segmentima Vladinog plana oporavka.

“Ako reforma pravosuđa bude koncipirana tako da je obnova zgrade na Trgu pravde je glavni dio te strategije, onda to nije reforma pravosuđa. Također, ističemo konkurentnost, zanimat će nas što je u ovom planu predviđeno za podizanje konkurentnosti hrvatske ekonomije. Tu smo i dalje na začelju EU i sve što se događa, od koronakrize do nedavnih potresa, što nije krivnja vlade, ali ovo je jedan dokument kojeg je izradila Plenkovićeva vlada i imala je dovoljno vremena da napravi tu strategiju. Mislimo da će nedostajati odvažnost za odlučnije poteze.”

Osvrnuo se na najavu da bi se maske mogle nositi i na otvorenom.

„Da je to danas bilo mislio bih da je prvotravanjska šala. Brzo su odustali, hvala Bogu. Naši građani cijelo vrijeme strpljivo podnose ovo stanje koje je nametnuo Stožer, uglavnom se odgovorno ponašaju, ali gube strpljenje i s pravom su negativno reagirali na ovu ideju nošenja maski na otvorenom. To nije u skladu sa zdravim razumom. Mislim da trebamo razborito postupati, korona je ozbiljna bolest, ona je i dalje među nama, ali moramo i dalje ustrajati u tome da ne dođe do ‘lockdowna’.“ – poručio je Bartulica.

Na kraju je zaključio:

“Ne ulijeva povjerenje ovo što je vlada napravila u zadnjih 5 godina. To je “status quo” vlada, ispada da je glavni zadatak sačuvati sve kako je bilo do sada i ne provoditi reforme. Prema tome, pažljivo ćemo proučiti dokument kad bude dostupan.”

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr