Blokirani SDP-u: ‘Problem blokiranih eksplodirao je u vrijeme Milanovićeve Vlade’

Foto: fah

Udruga Blokirani u utorak je priopćenjem reagirala na navode SDP-ovaca Davora Bernardića i Peđe Grbina, iznesene na konferenciji za novinare o problematici blokiranih i ovrha, ocjenjujući ih “senzacionalističkim, netočnim i neozbiljnim tezama koje SDP plasira u političke svrhe”, te optužujući SDP da je glavni uzrok problema blokiranih građana.

Problem ovrha i blokiranih građana eksplodirao je u vrijeme Vlade Zorana Milanovića, a za krizu blokiranih najveću odgovornost, između ostalih, snose SDP-ovi ministri financija i pravosuđa Slavko Linić i Orsat Miljenić, ističu Blokirani.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Udruga Blokirani ovom reakcijom želi ispraviti niz netočnih teza koje SDP koristi za plasiranje neozbiljnih teza u političke svrhe.

Upozoravamo da je problem ovrha i blokiranih građana eksplodirao upravo u vrijeme SDP Vlade Zorana Milanovića (na čelu države od 23.12.2011. do 22.01. 2016.).
Da za krizu blokiranih najveću odgovornost, između ostalih, nose SDP-ovi ministri financija i pravosuđa, Linić i Miljanić.

2011-te godine, dug kućanstava u Hrvatskoj još praktično ne postoji. Vlast preuzima SDP, i vlada sve do 2016.

Činjenice:

– U Hrvatskoj kućanstva pošteno plaćaju svoje račune i kredite. Tek je 25.000 blokiranih i samozaposlenih obrtnika i malih samostalnih trgovačkih radnji “dužno” 6 milijardi kuna, što je i logično jer svjetska ekonomska kriza gasi tržišta.
Dok je Europa svoje malo poduzetništvo spasila, SDP ih je odlučio uništiti.
– Blokirano je praktično svo poduzetništvo u zemlji. Svi obveznici plaćanja poreza na dobit (jer kriza je i tržište ne funkcionira). Blokirano je čak 82.884 od ukupno 98.530 aktivnih posl. subjekata, a dužni su 37, 56 milijarde kn.

Tad ‘genijalci SDP-a’, Linić i Miljanić osmisle i provedu legalni financijski inženjering stoljeća.

2012.

Eksplozija blokiranog stanovništva, blokirano već 212.317 obitelji (kao direktna posljedica blokada obrta, tvrtki i trgovačkih radnji i osiromašivanja jer ljudi gube posao, kroz predstečajne ne naplaćuju ni plaće ni potraživanja)

2014.

Ukupan dug kućanstava već PRELAZI ukupan dug privrede, jer SDP ( Linić) briše dug tajkunima kroz predstečajne, a 80.000 obrtnika i 40 000 malih firmi “seli” među blokirane koji nose dug obrta na teret obitelji i gube djedovinu.

Od tog datuma se Hrvatska više nije oporavila!

Broj blokiranih kućanstava se više nije spuštao ispod 300 000 dok je njihov dug rastao za pola milijarde na mjesec i danas iznosi jedan državni proračun, čak 107 milijarde kn!

Koja Vlada RH je napravila takav apokaliptičan potez? SDP! Naravno uz podršku cijelog Sabora RH, čija odgovornost nije ništa manja!

Opačićkin projekt oprosta nije “spasio” njih 30.000 kako se Bernardić danas pohvalio, jer ni broj blokiranih, kao ni dug nije smanjen, naprotiv. Spin je poslužio da pokrije podatak da je SDP izbrisao tajkunima čak 119,5 milijardi kuna,a iskamatario kućanstva, eliminirao zastaru te otvorio prostor bankama da prodaju dugove agencijama za utjerivanje dugova.

Napomena: Svi podaci, objavljeni u reagiranju Udruge Blokirani su službeni podaci države (podaci FINA).

Vrijeme je, poštovani drugovi i gospodo za argumente.

Preuzmite odgovornost i prije nego sazovete tiskovnu, provjerite pokazatelje jer vi ste glavni uzrok problema!

S poštovanjem,

Udruga Blokirani”, stoji u njihovom priopćenju.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Hina/sv