Bogišić se ispričao Siniši Kovačiću zbog izjave iz 2017.

Foto: Fah (Fotomontaža: Narod.hr)

Devet mjeseci prošlo je od posljednje sjednice Programskog vijeća HRT-a. Tijelo koje treba nadzirati programsku valjanost javnog servisa, nije se sastalo od prosinca 2018. – tek je na sjednici u ponedjeljak ostvaren kvorum.

Član Programskog vijeća Vlaho Bogišić tijekom sjednice se osvrnuo na svoje izjave na sjednici održanoj 2017. koje se odnose na rad tadašnjeg vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Siniše Kovačića.

Povlačim svoju izjavu sa 46. sjednice Programskog vijeća HRT-a o bivšem v.d. glavnog ravnatelja Siniši Kovačiću koja se mogla protumačiti na način da gospodina Kovačića nazivam neradnikom koji je primao visoku plaću, što nije bila moja namjera. Ispričavam se zbog nepreciznosti koja je dovela do mogućnosti takve interpretacije i napominjem da se gospodin Kovačić odmah nakon završetka v.d. mandata vratio u redakciju IMS-a (Informativnog medijskog servisa –op.a) i obavljao sve novinarsko – uredničke poslove u punom radnom vremenu, sukladno traženjima svih nadređenih rukovoditelja”, kazao je Bogišić.

“Ne mogu komentirati ovaj slučaj”, kazao je za Narod.hr Siniša Kovačić.

Narod.hr neslužbeno doznaje, da je Vlaho Bogišić prema sudskoj nagodbi bio dužan dati ispriku, što je izbjegavao gotovo godinu dana.

Programsko vijeće HRT-a bez kvoruma za prvu ovogodišnju sjednicu

Povučeno HRT-ovo ograđivanje od Stankovićeve teze da se u Hrvatskoj vodio građanski rat

Zapisnik sa spomenute 46. sjednice održane krajem lipnja 2017. možete pogledati OVDJE.

Po zapisniku je vidljivo da je član vijeća Bogišić naveo da bi “volio vidjeti Ugovor o radu gospodina Kovačića koji je od danas urednik trećeg Dnevnika. Slaže se s kolegama iz Nadzornog odbora kako bi g. Kovačić treći Dnevnik mogao rukovoditi na temelju koordinacije papira, ali da ne treba imati koeficijent Benedikta XVI. za godinu dana nerada i to je puno ozbiljniji problem nego izlazak iz tih procedura za koje vjeruje da će se popraviti.”

Nadalje, u zapisniku iz 2017. se navodi “da je Bogišić kao novi član Vijeća mislio biti suzdržan u vezi s ovim Izvješćem, ali s obzirom na sve što se događa oko rada Programskog vijeća danas je ipak mnogo manje suzdržan. Naveo je kako je šestomjesečna Uprava g. Kovačića donijela toliko nereda i nesreće da vjeruje da se i ovom Vijeću u tome bilo dosta teško snaći s obzirom na okolnost da je prethodna, redovita uprava, g. Radmana također učinila sve da sustav podvrgne gotovo nemogućoj i neprihvatljivoj misiji. Naveo je kako su posljedice te šestomjesečne izvanredne uprave još uvijek vidljive i nada se da će se nova redovita uprava distancirati od ovakvog shvaćanja javnog medijskog servisa.”

Kovačić nakon 22 godine otišao s HRT-a na Hrvatsku katoličku mrežu

Početkom 2018. Kovačić je zatražio sporazumni raskid ugovora, a potom je kao dugogodišnji novinar, urednik i voditelj te bivši v. d. glavnog ravnatelja HRT-a izabran za glavnog urednika Hrvatske katoličke mreže.

Voditelj ‘Dnevnika 3’ od gledatelja se oprostio riječima: “Uz još jedan pozdrav i zahvalu na pozornosti, opraštam se od vas.”

Kovačić je ujedno i jedan od utemeljitelja i prvi predsjednik udruge Hrvatski novinari i publicisti. Društvo je osnovano 2. srpnja 2015. godine. Povod za pokretanje pravne registracije HNiPa bili su izbori ogranka Hrvatskog novinarskog društva na Hrvatskoj TV, na kojima je prema mišljenju sadašnjih članova HNiPa bilo grubih nepravilnosti.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/HRT

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.