Branitelji traže da se Domovinski rat unese u Ustav

Predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi Ante Deur izjavio je za narod.hr kako su zatražili da se u Ustav RH unese odredba o Domovinskom ratu kao temelju samostalne i suverene Hrvatske.

“Temelj smo hrvatske države, a Domovinski rat je temelj hrvatskog naroda. U Ustavu mora biti napisano da je hrvatska država nastala na žrtvi i to je najbitniji čin koji ćemo tražiti od vlasti ma koja ona bila”, rekao je Ante Deur.

Konvencija branitelja u petak u Lisinkom

Ante Deur je najavio i konvenciju branitelja koja će se održati u petak u dvorani Vatroslav Lisinski, a koju su organizirali i na koju su pozvani svi branitelji i stradalnici.

“Konvencijom pokazujemo zajedništvo hrvatskih branitelja, pokazujemo da je hrvatska država nastala na temelju hrvatskih branitelja i žrtve hrvatskog naroda. Hrvatski branitelji proizašli su iz hrvatskoga naroda. Tada, 1991. godine postojala je jedna kolona u koju je svatko bio dobrodošao u obrani svojeg doma i obitelji. I danas kao takvi pokazujemo da smo ponovno spremni da se priključimo koloni, a kolona je samo jedna”, istaknuo je Deur.

“Mi smo ti antifašisti koji smo branili hrvatsku državu, mi smo temelj antifašizma jer je hrvatska država bila napadnuta od terorista i fašizma od strane srpskog agresora”, smatra Deur.

Deur tvrdi kako je cilj branitelja samo hrvatska država i kako je važno zajedništvo hrvatskih branitelja svih struktura neovisno o političkoj grupaciji.

“Ne dopuštamo ni jednoj interesnoj skupini da nas pokuša napadati s nekim pričama sastrane jer je naš cilj samo hrvatska država”, tvrdi Deur.

Ante Deur smatra kako će konvencija pokazati koja je to kolona koja je branila hrvatsku državu te da će se pokazati tko poštuje utemeljitelje Hrvatske, a to su branitelji.

Na konvenciju je pozvan kompletan Hrvatski sabor, svi zastupnici, predsjednik države, parlamentarne stranke, sindikati i vjerske zajednice.

“Hrvatski branitelji i stradalnici su dobrodošli jer pokazujemo jedno novo vrijeme, snagu koju želimo pokazati i ni jednog momenta ne odstupamo”, rekao je Deur.

Ante Deur komentirao je i pritvaranje dvojice hrvatskih branitelja radi razbijanja ploča s dvojezičnim natpisima u Vukovaru.

Josipović pitao Tomu Josića tko je veći Hrvat

“To je strašno. Predsjednik Josipović je pitao jednom prilikom Tomu Josića tko je veći Hrvat. Zamislite, Tomislav Josić je 1991. godine s ocem i bratom stao u obranu hrvatske države, završio u logoru gdje je bio tučen i pretučen i ponižen. I sad umjesto da hrvatska država s ponosom stavi na pijedestal domovine tu osobu i obitelj i pokazuje kao žrtvu, danas  hrvatska država zatvara i pokazuje se gorom od jugoslavenskih zatvora. Imamo privilegiju da imamo državu, a umjesto da zahvalimo, ide se na nas na najpodlije načine”, zaključio je Deur.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: Hrvoje Pilić/narod.hr