Bulj o Vladinom odgovoru na pitanje o četničkim spomenicima: ‘Jadna zemljo, napaćena…’

Foto: fah

Vlada RH odgovorila je zastupniku Mosta Miri Bulju na pitanja koja je postavio vezano uz ‘nadgrobne četničke natpise u Borovu Selu, Krnjaku, Kistanjama i Brđanima’. Iako je tražio da se Vlada izjasni o izjavama Milorada Pupovca, koji je generala HV-a Janka Bobetka usporedio sa Slobodanom Miloševićem, Slavkom Dokmanovićem i Milanom Babićem, odgovor na to pitanje nije dobio. Kao što mu nije odgovoreno hoće li se Vlada založiti kod Pupovca da da odgovor na pitanje gdje je danas dr. Ivan Šreter.

Vlada RH odgovorila je zastupniku Miri Bulju na pitanje o četničkim spomenicima u Hrvatskoj: Pročitajte što kažu!

O svemu se oglasio i sam Bulj na svome Facebooku.

Bulj upozorio na četničke spomenike i štetnost termoelektrane Peruća, a Dalić izgubila živce!

“VLADA RH: ‘ČETNIČKI SPOMENICI BI SE MOGLI UKLONITI AKO SU REZULTAT KAŽNJIVOG DJELA’

Vlada RH odgovorila mi je na zastupničko pitanje vezano uz ‘nadgrobne četničke natpise u Borovu Selu, Krnjaku, Kistanjama i Brđanima’. Iako sam tražio da se Vlada izjasni o izjavama Milorada Pupovca, koji je generala HV-a Janka Bobetka usporedio sa Slobodanom Miloševićem, Slavkom Dokmanovićem i Milanom Babićem, odgovor na to pitanje nisam dobio. Kao što mi nije odgovoreno hoće li se Vlada založiti kod Pupovca da da odgovor na pitanje gdje je danas dr. Ivan Šreter.

Odgovorili su sljedeće:

‘Odgovarajući na Buljevo pitanje vezano uz uklanjanje ‘nadgrobnih četničkih natpisa Vukašinu Šoškočaninu, Vojislavu Miliću, Mili Babiću, spomeniku pripadniku Knindži u Kistanjama i pobunjenim Srbima u Brđanima’, Vlada je navela kako ‘kazneno zakonodavstvo RH ne propisuje načine ili postupak uklanjanja postavljenih spomenika ili obilježja te u tom smislu ne predstavlja temelj za uklanjanje spornih objekata iz predmetnog pitanja’.

Nadalje dodaju da bi se ti spomenici ‘mogli ukloniti ako su rezultat kakvog kažnjivog djela.’

Jadna zemljo, napaćena…”

Izvor: narod.hr