Član Glavnog odbora HSS-a izašao iz stranke: ‘Osuđujem Beljakovu izjavu u kojoj opravdava UDB-ine likvidacije’

Foto: snimka zaslona

“U proteklom vremenu sam izražavao više neslaganja s odlukama vrha HSS-a, npr. u svibnju 2019.g. na 13. sjednici Glavnog odbora HSS-a glasovao protiv izlaska iz Europske pučke stranke (EPP) i imao rezerve prema ulasku u Amsterdamsku koaliciju. (…) Osuđujem štetnu izjavu šefa HSS-a Kreše Beljaka u kojoj opravdava likvidacije koje je UDBA činila po svijetu (…), a rad u Gradskom vijeću Gline nastavljam zasad kao nestranački u koaliciji sa HKS-om” – poručio je javnosti Dražen Pejaković, dosadašnji gradski vijećnik HSS-a u Graskom vijeću Gline i član Glavnog odbora HSS-a.

Njegovo otvoreno pismo u nastavku prenosimo u cijelosti.

“Ponosan sam na 10-ak godina članstva”

“Kao vijećnik u Gradskom vijeću Gline i trenutno član Glavnog odbora HSS-a, vijećnik u Županijskoj skupštini Sisačko-moslavačke županije u mandatu 2013.-2017., predsjednik GO HSS-a Gline i član ŽO HSS-a ovim putem izražavam neslaganje sa politikom predsjednika i vodstva stranke.

U proteklom vremenu sam izražavao više neslaganja s odlukama vrha HSS-a, npr. u svibnju 2019.g. na 13. sjednici Glavnog odbora HSS-a glasovao protiv izlaska iz Europske pučke stranke (EPP) i imao rezerve prema ulasku u Amsterdamsku koaliciju zbog nekih članova koalicije i o tome govorio na sastanku ŽO HSS SMŽ u Sisku u siječnju 2019.g..

Ponosan sam na 10-ak godina članstva i doprinosa za HSS te činjenicu da sam se zalagao za brojne projekte i rješavanje životnih problema naših sugrađana u mnogim dijelovima županije kao što su infrastruktura, podrška mladima, održavanje i čišćenje rijeka i kanala radi zaštite od poplava, podrška odgojno-obrazovnom sustavu, poduzetnicima-inovatorima, vatrogastvu, sportu, projekti za graničnu policiju MUP-a i ostale teme o čemu svjedoče brojni foto i video zapisi, te zapisnici sa sjednica.

Ne spadam u vijećnike koji sjede, šute i godinama uzimaju dnevnice, a od 2013.g. do danas sam svojim radom nastojao dokazivati upravo suprotno, jer smo izabrani i trebamo raditi za građane.

Na prošlim lokalnim izborima održanima u svibnju 2017.g. smo se na koalicijskoj listi izborili za mjesto gradskog vijećnika s blizu 10% glasova i 20-ak glasova nam je nedostajalo za 2 mjesta dok smo imali odluku o autonomiji koja se po novome treba valjda ograničiti. Tada sam se zalagao za koaliciju HSS-a s konzervativcima HKS-a Ruže Tomašić sa čijim članovima sam surađivao godinama i mislim da to nije odgovaralo određenim krugovima u stranci.

Također, bitna činjenica je da sam 2016.g. bio predsjednik izborne Komisije HSS-a i u ime članova iste, nakon transparentnog brojanja proglasio Krešu Beljaka predsjednikom HSS-a čemu svjedoči video snimka (https://www.youtube.com/watch?v=r8hMf5vBgys), ali njegova retorika od tada i danas nije ista (pobjednički govor- https://www.youtube.com/watch?v=jzWbPc5kFxQ).

Na prošlim izborima za EU parlament je dio naših članova podržavao listu Hrvatskih suverenista-HKS-HRAST Ruže Tomašić, zatim listu bivše čelnice ŽO HSS-a Marijane Petir, te dio HDZ-ovu listu i bilo je teško uvjeriti ljude da podržavaju svojim glasom koalicije poput Amsterdamske u onoj mjeri u kojoj je Središnjica od terena to očekivala, posebno na ovim područjima.

Putem stranke nisam kao određen dio ljudi dobio nikakav posao u državnoj upravi i tvrtkama, županiji ili raznim pripadajućim ustanovama i nisam dužan nikome. Nisam niti bio prisutan kada je Gl. odbor HSS-a podržao odluku za predsjedničke izbore i bilo bi licemjerno sad od mene, ako je pobijedio g. Milanović za predsjednika kojeg poštujem, da se idem naslikavati u stožer iako smo svjetonazorski različiti.

Kao što je jednom rečeno, ptica da bi letjela mora imati 2 krila i tako je sa Hrvatskom državom, ali ostajem dosljedan svojim stavovima koji su konzervativniji od aktualne politike HSS-a i osuđujem štetnu izjavu šefa HSS-a Kreše Beljaka u kojoj opravdava likvidacije koje je UDBA činila po svijetu.

Dosad se nisam htio natjecati po društvenim mrežama da bih se bilo kome dodvorio i blatio predsjednika Krešu Beljaka i vodstvo, niti predsjednika Zorana Milanovića, ali demokracija je i duže vremena imamo razlaz u razmišljanjima.

Ovim putem ne mislim omalovažavati kolege u HSS-u i želim im sreću u daljnjem radu, a rad u Gradskom vijeću Gline nastavljam zasad kao nestranački u koaliciji sa HKS-om jer smo imali listu na zadnjim lokalnim izborima.

S poštovanjem,

Dražen Pejaković”

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr