‘Da je HSS samostalno izašao na izbore ušao bi u Sabor samo na danima otvorenih vrata’

Foto: Fah

Odluka je konačna – u rujnu idemo na prijevremene parlamentarne izbore. Preslagivanja, ovaj put predizborna, već su počela. O tome što nas očekuje ovoga predizbornog vrućeg ljeta U mreži Prvog govorili su Miroslav Šimić iz Mosta, Krešimir Beljak iz HSS-a i Boris Miletić iz IDS-a. Pozivu u emisiju nisu se odazvali predstavnici HDZ-a i SDP-a.

“Žao mi je što je došlo do rušenja Vlade. Da smo imali ovakva očekivanja, ne bismo ni ulazili u političku borbu”, poručio je na početku emisije Miroslav Šimić.

“Vladu je srušio HDZ jer nije mogao podnijeti da imamo premijera koji se ponaša kao premijer”, dodao je.

“Imati dva politička potpredsjednika i premijera bez političkog autoriteta unaprijed je osuđeno na propast”, poručio je Boris Miletić.

“Hitno trebamo promjene izbornog zakona. Premijera se treba birati izravno imenom i prezimenom, u Hrvatskoj kao jednoj izbornoj jedinici. A 150 zastupnika treba birati u 150 izbornih jedinica. Sabor bi donosio zakone, a zastupnici bi se borili za svoje birače, a ne se dodvoravali stranačkom vodstvu. Ovo je dio programa HSS-a i svaku suradnju uvjetovat ćemo ovakvim stvarima, ali ima toga još”, poručio je Krešimir Beljak.

“Most je spasio HDZ. Izbori bi trebali biti što prije i zauzimanjem za izbore u rujnu Most je dao HDZ-u priliku da se pregrupira”, dodao je. “Treba građanima unaprijed reći da su i danas Most i HDZ partneri”, smatra.

Demantirao ga je Šimić koji je zatim prozvao HSS da je već počeo trgovati. “Lijevi već HSS-u nude neka ministarstva, kazao je.

Šimić je poručio kako će Most na izbore izaći samostalno, a Beljaku je poručio: “Da je HSS samostalno izašao na izbore ušao bi u Sabor samo na danima otvorenih vrata”. “Recite s kim ćete ići na idućim izborima, nemojte opet ići kod javnog bilježnika. HSS će ići u prijeizbornu koaliciju, mi smo stranka centra i očekujemo od velikih stranaka da se dogovore o ključnim problemima – poput demografske politike i investicija”, kazao je Beljak.

“Dosta je pričanja o reformama i odlascima kod javnog bilježnika”, dodao je. Šimić ga je optužio da nije odgovorio ni na jedno pitanje na što je Beljak konstatirao da “HSS ne sluša nikakve gurue i nema mračnih tajnih savjetnika”.

Boris Miletić je rekao kako će i na ove izbore samostalno i kako će surađivati s lijevim i liberalnim strankama te dodao kako i s HSS-om ima puno dodirnih točaka.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hrt.hr
Photo: fah