Gdje je danas bivši SDP-ov ministar Tihomir Jakovina koji je ostavio brojne afere iza sebe?

Foto: fah

Ministar poljoprivrede iz Vlade Zorana Milanovića Tihomir Jakovina zasad se nije vratio poljoprivredi, a poljoprivrednu apoteku, koju je imao prije politike, prodao je, te se nakon ministarskog mandata povukao iz politike, i sa suprugom se dao u nekretninska ulaganja, piše Jutarnji list.

Nekadašnji SDP-ov ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina je došao u središte pozornosti 2016. godine kada je Europska komisija blokirala poticaje zbog sumnje da se radilo o mogućem pogodovanju i nepravilnostima tijekom njegovog mandata. Blokiranih je bilo čak 1,23 milijarde kuna.

SDP-ov Tihomir Jakovina obećao milijunske bonuse direktorima Hrvatskih šuma

“Nadzor smo aktivirali jer smo imali ozbiljne sumnje u stvaranje umjetnih uvjeta, s obzirom da su poduzeća koja su dobila potpore osnovana tri mjeseca prije objave natječaja, imala su iste vlasnike i adrese, svi projekti su potpuno komplementarni, a tražene potpore odgovaraju maksimalnom iznosu” , isticala je tada Christina Borchmann, direktorica Glavne uprave poljoprivrede i ruralnog razvoja Europske komisije.

Zamjerke idu i jer nisu istražene moguće nepravilnosti, iako je prijava bilo. “Agencija za plaćanja u poljoprivredi istražila je sporne projekte tek nakon velikog pritiska javnosti i nije utvrdila nepravilnosti, niti je ijedan uputila drugim tijelima radi daljnjeg istraživanja”, rekla je tada Borchmann.

Ovaj SDP-ovac iza sebe ima još čitav niz afera.

Sumnjivi poljoprivredni poticaji bivšeg SDP-ovog ministra Jakovine: ‘Čudovišta iz ormara koja ispadaju’

Nasljeđe SDP-ovog ministra Tihomira Jakovine – Zašto rastu poticaji i uvoz hrane, a opada proizvodnja?

Mostov zastupnik Miro Bulj početkom travnja 2017. tijekom izbijanja afere s Agrokorom upozorio je da su za SDP-ova ministra poljoprivrede Jakovine dvije milijarde kuna potrebnih OPG-ovima otišle Todoriću.

Tek je nakon otkrivene afere u Hrvatskim šumama i ugovorima koji su čelništvu ove tvrtke jamčili visoke bonuse, Jakovina odustao od kandidature za izbore za Hrvatski Sabor u rujnu 2016. tvrdeći da u svome radu nije činio ništa protivno zakonima, niti se protiv njega zbog njegovih postupanja vode ikakvi postupci. “Međutim, u ovom trenutku izložen sam napadima koji se koriste da se dovede u pitanje ne samo moj integritet, već i vjerodostojnost politike stranke koje sam član, SDP-a”, ustvrdio je tada  Jakovina.

Ali od prije toga pamti se čitav niz afera o kojima smo već pisali.

Zašto DORH nije SDP-ovog Jakovinu istražio zbog pogodovanja jednoj hrvatskoj šećerani?

Još jedan u nizu ‘propusta’ Tihomira Jakovine: Agencija za plaćanja u poljoprivredi daje poticaje za tuđe zemljišta

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr