Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu: Više od stotinu izlagača

Foto: Thinkstock

Više od stotinu izlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije, koji će do nedjelje nuditi mlada maslinova ulja, gastronomske proizvode te poljoprivrednu opremu, okupilo se na 14. Danima mladog maslinovog ulja otvorenima u petak u Vodnjanu.

Ovogodišnja manifestacija „Dani mladog maslinovog ulja-Giornate dell’olio d’oliva novello“ održava se u Vodnjanu od 16. do 18. studenog 2018. godine. “Započeli smo s namjerom da maksimalno informiramo javnost, krajnje korisnike i potrošače maslinovih ulja o vrstama, vrijednostima, kvaliteti te važnosti maslinovih ulja u svakodnevnoj prehrani, i to ponajviše svim karakteristikama mladih maslinovih ulja. Iz takve jedne namjere, razvio se čitav niz ostalih kvalitetnih edukativnih i poslovnih priča gdje je današnja manifestacija upravo jedan idealan spoj lokacije za predstavljanje vrhunskih
proizvoda, susrete poslovne i privatne naravi, ali i mjesto za okupljanje i zabavu čitavih obitelji”, ističe Grad Vodnjan.

„Dani mladog maslinovog ulja – Giornate dell’olio d’oliva novello“ posebno pridonose afirmaciji vodnjanskog ekstradjevičanskog maslinovog ulja koje je danas itekako prepoznatljiv autohtoni vodnjanski brend dok je u svjetskim razmjerima jedno od najboljih maslinovih ulja.Vodnjan zasigurno nudi odgovore na pitanja iz područja uzgoja maslinarstva, o proizvodnji te raznovrsnosti i kvaliteti ekstradjevičanskih maslinovih ulja.

Za vrijeme trajanja manifestacije Vodnjan posjeti oko 20.000 posjetitelja koji uživaju u brojnim programima pod šatorom koji se prostire na više 1700 kvadrata, gdje svoje proizvode i usluge nudi više od 100 izlagača, prvenstveno proizvođača maslinovih ulja, ali i drugih autohtonih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Cjelodnevni gastroshow okuplja najbolje kuhare i chefove s područja Istre i Kvarnera. Više od 8.000 jela priprema se od najboljih namirnica i autohtonih proizvoda, a svaka delicija povezuje se s pričom mladih maslinovih ulja našeg područja.
Manifestacija nudi tri dana puna mirisa i okusa vrhunskih ekstradjevičanskih maslinovih ulja te jela koja spajaju tradicionalnu i suvremenu gastronomiju. Upravo idealna atmosfera koju pruža ovo jedinstveno mjesto manifestacije u Vodnjanu, omogućuje nezaboravne trenutke i vesele doživljaje kroz zabavne programe.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: hina/gs