Demokratski savez Srba: Vučićev posjet Hrvatskoj promidžba je pojedinaca

Foto: fah

Iz Demokratskog saveza Srba ocijenili su u ponedjeljak da je posjet predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj promidžba pojedinaca i neće imati nikakvog većeg značenja za srpski narod u Hrvatskoj.

Također su izrazili veliko razočarenje i nezadovoljstvo zbog ignoriranja zamjenika sisačko-moslavačkog župana Dušana Bjelajca, koji je izuzet iz Vučićeva protokola prilikom obilaska Sisačko-moslavačke županije.

Predsjednik Vučić u svojem protokolu, naime, ima planiran obilazak područja Sisačko-moslavačke županije i povratničke općine Gvozda te mjesta Vrginmosta. Legitimno i legalno izabrani predstavnik Srba s tog područja je zamjenik župana Bjelajac. Iako je DSS prije nekoliko dana o tome pisao i na to upozorio kabinet predsjednika Vučića – odgovora nema.

“Žao nam je što se ignorira volja naroda Banije i dijela Korduna te se čovjek kojeg je narod neposrednim biranjem izabrao za svojeg predstavnika izuzima iz protokola posjeta”, ističu u priopćenju.

Također ističu da je zamjenik župana “najviša izvršna pozicija” srpske nacionalne manjine na području neke županije, a Dušan Bjelajac uvaženi građanin i stručnjak.

“Osim ignoriranja srpskog zamjenika župana područja Banije i dijela Korduna, nitko iz DSS-a nije dobio poziv na sastanak s predsjednikom Vučićem koji će se održati u ambasadi Srbije u Zagrebu. DSS ima politički legitimitet jer je na prošlim lokalnim izborima osvojio pozicije dva zamjenika župana, zamjenika gradonačelnika Vukovara, zamjenika načelnika i 15 vijećničkih mandata od Benkovca, Gračaca, Ogulina, Vojnića, Krnjaka, Dvora, Donjih Kukuruzara i Okučana do Vukovara. Zbog svega navedenoga, DSS smatra da navedeni posjet neće imati nikakvog većeg značenja za srpski narod u Hrvatskoj, osim u promidžbi pojedinaca”, stoji u priopćenju Glavnog savjeta DSS-a.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Hina/sš