Domagoj Ivan Milošević izabran za predsjednika SME Global internacionalne unije demokrata

Zagreb, 07.06.2018 - Nastavak 8. sjednice Hrvatskoga sabora. Na fotografiji Domagoj Ivan Milošević. foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

Domagoj I. Milošević, predsjednik HDZ-ove Zajednice poduzetnika i obrtnika te potpredsjednik SME Europe EPP-a, izabran je za predsjednika SME Global, business organizacije Internacionalne unije demokrata (IDU), koja globalno okuplja stranke desnog centra.

U organizaciju koju su stvarali Helmut Kohl, Margaret Thatcher i George Bush, dobrodošlicu mu je zaželio Stephen Harper, predsjedavajući IDU i bivši kanadski premijer.

“Poduzetnici i obrtnici jedna su od temeljnih odrednica tržišnog gospodarstva i demokracije.

Sam sam poduzetnik od svoje devetnaeste godine i najznačajniji dio političke karijere posvetio zalaganju za manje poreze i manju administraciju, konkurentnije gospodarstvo te interese poduzetnika i obrtnika.

Ovaj izbor potvrda je mog predanog rada te otvara nove prilike i za hrvatsko gospodarstvo, u kontekstu globalnih izazova.”, izjavio je Domagoj I. Milošević.

Domagoj I. Milošević tako na predsjedničkoj poziciji nasljeđuje osnivača, dr. Paula Rübiga MEP, koji se posebno zalagao za proširenje suradnje SME-ova i izvan Europske unije.

Domagoj I. Milošević, zastupnik u Hrvatskom saboru, bio je potpredsjednik Vlade za investicije u Vladi Jadranke Kosor, nakon poduzetničke karijere, te član Nacionalnog vijeća za konkurentnost, kao i više nadzornih i upravnih odbora. Diplomirao je 1996. godine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a 2004. godine stekao titulu MBA na poslijediplomskom studiju poslovnoj školi IEDC (Bled School of Management).

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr