DORH istražuje putne naloge u Ministarstvu branitelja iz razdoblja Milanovićeve Vlade – kad ga je vodio Predrag Matić

Foto: fah

Državno odvjetništvo u ponedjeljak je započelo izvide zbog nepravilnih putnih naloga u Ministarstvu branitelja, iz vremena u kojem je ministar bio Predrag Matić, javlja RTL.

“Za mene je to prvi glas i prva vijest, dapače, volio bih da to pogledaju – nisam nikad učinio ništa protuzakonito. Gledajte, ako branitelji prosvjednici meni nisu uspjeli pronaći ništa, ni lažnu invalidnost, ni deset vikendica, ni lažni branitelj, onda slobodno i ovo”, kaže Matić.

Ministarstvo branitelja na službena je putovanja potrošilo oko 960 tisuća kuna, a Državna revizija uočila je nepotpunu evidenciju, poput nenavedene svrhe. Navodno su isplaćivani i veći predujmovi uoči putovanja nego što je bilo potrebno, a putnici su se u računovodstvu razduživali danima nakon propisanog roka od sedam dana nakon putovanja.

Zbog svega navedenoga revizija je proslijedila nalaz DORH-u, ali bez upozorenja da bi se moglo raditi o kaznenom djelu.

“Uz nepravilnosti koje smo utvrdili u 2015. nismo dostavljali dodatnu dokumentaciju, jer te nepravilnosti nisu imale osnovanu sumnju na obilježja kaznenog djela”, kaže Biserka Čoh Mikulec, pomoćnica glavnog državnog revizora, i dodala kako DORH do danas nije tražio nikakvu dodatnu dokumentaciju vezanu za to izvješće.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/RTL