Dr. Sunić: Da je Trump pobijedio prije pola godine, Hasanbegović bi ostao ministar

Foto: Snimka zaslona

Dr. Tomislav Sunić, bivši politički emigrant i profesor na sveučilištima u Santa Barbari i Los Angelesu gostujući u posljednjoj Bujici komentirao je kako je zanimljiv fenomen dolaska na vlast Donalda Trumpa, koji nije političar u tradicionalnom smislu te riječi.

“Trump nije demogog, nije ni komesar na kakve smo navikli u Bruxellesu. On je pogodio puls američkog naroda. Financijski je čist i nije na platnoj listi niti jednog lobija ili klana – bilo etničkog ili seksualnog. On je naprosto pogodio psihologiju dubinske Amerike. Ako gledamo zemljopisno, za Trumpa su pretežito glasovali ljudi koji su nekada pripadali Konfederaciji i južnjacima!

Pogledajte samo Hillary Clinton i njezinog muža, od koga su sve dobivali donacije. Slično je i s hrvatskim političarima – ako od nekoga primite novac, onda morate biti kuš i slušati što vam gospodar kaže”, decidiran je dr. Sunić, koji tvrdi da je velika stvar što je Donald Trump u financijskom smislu imao „potpuno slobodne ruke“.

Sunić je jedan od rijetkih Hrvata koji je tijekom predsjedničke kampanje u SAD-u imao izravne kontakte sa stožerom pobjednika Donalda Trumpa. Autor je više knjiga o sociologiji Amerike, a najpoznatiju ‘Homo Americanos’ napisao je na engleskom, francuskom i španjolskom jeziku.

Sunić je komentirao i nerede koji se u Americi događaju zbog pobjede Donalda Trumpa: “Sve te kvazi udruge koje stoje iza nereda, dobro su plaćene. Nije to samo Soros, tu postoji cijeli niz raznih grupa koje su financirane čak i od strane američkih poreznih obveznika. Nešto slično kao u Hrvatskoj, ali i Njemačkoj. I njemački porezni obveznici silnim novcem financiraju te „antifa“ udruge od Leipziga, preko Berlina nadalje… Autobusima odlaze na inscenirane demonstracije i uzimaju dnevnice!

Ne bih isključio da će američki salonski ljevičari preko noći postati „Trumpisti“, slično kao što su kod nas bivši komunisti koji su do 1991. skojevali i udbovali, odjednom postali veliki Hrvati”, kaže Sunić i prisjeća se: “Kada sam se vratio iz emigracije, u prvim redovima katedrale vidio sam ljude koji su me na maturi ‚’71. rušili zato što sam vjernik”.

“Da su izbori u Americi bili nekoliko mjeseci ranije, Trumpova pobjeda natjerala bi sigurno i neke u Hrvatskoj na razmišljanje pa bi dr. Hasanbegović ostao ministar kulture! Ta psihološka klima u francuskim salonima bila bi posve drukčija”, primjećuje dr. Sunić.

“Spreman sam platiti put Vesni Pusić i Ivi Josipoviću, kada već toliko vole tu rasnu različitost i multikulturalnost, neka odu u Compton kod Los Angelesa… Baš me zanima hoće li preživjeti bez colta ili berrete! Mogu zamisliti Pusić kako tamošnjim Afroamerikancima govori da je ona ljevičarka, liberalka da ih razumije, a oni s velikim uvažavanjem pričaju s njom… Ne bi preživjela niti dvije minute!

Trump govori bez ikakvog akademskog uvijanja, ono što ogroman broj Euroamerikanaca misli”, kaže Sunić koji je otkrio i što za njega znači pojam „liberalna mimikrija“: “Grimase Hillary Clinton podsjećaju me na grimase Vesne Pusić! Po njima se vidi da su loše glumice! Za razliku od Trumpa koji može bubnuti i ostati živ, ali kod njega barem vidimo da govori iz srca. Hillary se stalno nešto previjala, uvijala, mijenjala ton i boju glasa, sve nekako naučeno i umjetno… I u našem saboru ima takvih, jedan cijeli zoološki vrt!”.

Cijelu emisiju pogledajte ovdje:

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr