Dr. Željki Markić FB blokirao profil zbog ovog teksta!

Foto: Thinkstock

Facebook je blokirao profil dr. Željke Markić, predsjednice udruge U ime obitelji,  nakon što je objavila tekst u kojem iznosi pozitivan stav o generalu Slobodanu Praljku, koji je počinio protestno samoubojstvo nakon haške presude.

Mnogima u Hrvatskoj blokirani su profili zbog prijava nakon izražavanja pozitivnog stava o generalu Praljku. Standardi zajednice Facebooka ne dopuštaju govor mržnje, no lažnim prijavama za govor mržnje se ograničava sloboda govora na društvenim mrežama.

Njezinu objavu prenosimo u nastavku:

Dr. Željka Markić: Neće Praljak biti svetac, on će biti zastava

Neće Praljak biti svetac, on će biti zastava

General Praljak pozvao je na daljnju borbu žrtvujući svoj život za svoj narod. Čak i više svoj narod, i moj narod, u Bosni i Hercegovini nego u Hrvatskoj. Jer, nema mog naroda u Hrvatskoj bez mog naroda u Bosni i Hercegovini. Nastavljamo. Svatko na svom borbenom položaju.

Tuga da. I ponos. I zahvalnost. I uzdanje u Suca koji uvijek donosi pravednu i milosrdnu presudu.

Naraštaji Hrvata, pod jarmom raznih vlasti stoljećima nisu odustajali od Hrvatske sa slikom Nikole Šubića Zrinskog pred očima.

Niti Siget, niti Vukovar, niti Hag nisu mjesta samoubojstva.

Baš suprotno. Vojskovođe na djelu koji nam primjerom pokazuju da budemo milosrdni u pobjedi, spremni na žrtvu za drugoga u svakom porazu.

Jer, ako su oni vjerovali da smo mi vrijedniji od njihovih života – mi vjerujemo da imamo snage i sposobnosti ostvariti onakav život kakav bi i oni željeli živjeti. Svoji na svome.

I neka tako bude.

P.S. Puhovski je i opet pogriješio. Neće Praljak biti svetac. On će biti zastava.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr