Dujmović najavio svoj novi talk show: U prvoj emisiji gosti Ivica Marijačić i Josip Jović

Foto: fah

“Tri, odnosno četiri godine, su prošle kako su me izbacili sa HTV-a. (…) Mogućnost da čujete drugu stranu političke zbilje u mojoj tadašnjoj emisiji, brutalno je zabranjena za vrijeme vlasti Andreja Plenkovića. (…) Danas, četiri godine kasnije, vraćam se na male ekrane (…). Zato će emisija „Press klub Tihomira Dujmovića“ redovito ugostiti dvojicu novinara ili novinarki koji će iz one ideološke perspektive koja je de facto danas pred zabranom u Hrvatskoj, pokušati analizirati društvenu zbilju. (…) U prvoj emisiji 3.prosinca, gosti će biti glavni urednik „Hrvatskog tjednika „ Ivica Marijačić, te doajen hrvatskog novinarstva Josip Jović!” – poručio je novinar Tihomir Dujmović najavljujući svoj novi talk show na Z1 televiziji.

Njegovu objavu u nastavku prenosimo u cijelosti.

Tri, odnosno četiri godine, su prošle kako su me izbacili sa HTV-a. Tadašnji moj talk show „Iza zavjese“, bio je prvi i jedini talk show, koji je trebao biti neka protuteža Aleksandru Stankoviću, koji je praktički od prvog dana nakon što je Ivica Račan 2000 godine zakoračio u Banske Dvore, dobio svoj talk show i koji do dana današnjega drži monopol na talk show formu na hrvatskoj državnoj televiziji! Mogućnost da čujete drugu stranu političke zbilje u mojoj tadašnjoj emisiji, brutalno je zabranjena za vrijeme vlasti Andreja Plenkovića. Toliko o toj vlasti, toliko o Hrvatskoj, pa onda i državnoj televiziji! Da ne velim da sam za prvu emisiju iste te 2016- te godine, sam, ali, doslovno sam, nosio iz podruma stolove i stolice za goste, jer je podvala organizatora išla tako daleko da to nisam napravio da tada te prve emisije ne bi ni bilo! A dobio sam termin kakav za talk show nikad nitko i prije ni poslije nije dobio: u 8 30 ujutro…

Kasnije su mi promijenili termin, lukavo, nisko i podlo: srijedom u 21 00! Taman kad Messi ili Ronaldo zabijaju prve golove u Ligi prvaka! Oba termina, i ovaj u zornicu u 8.30 ujutro i drugi u 21 sat srijedom, dobio sam u mandatima HDZ-ovih vlasti!

Na kraju, unatoč tome što sam sve ovo otrpio, posve su me protjerali sa državne televizije i u idućoj sezoni su mi emisiju zabranili… Sad u mom terminu na HTV gledate Tončicu Čeljusku….

Danas, četiri godine kasnije, vraćam se na male ekrane, doduše na lokalnoj televiziji, ali na lokalnim televizijama sam proveo punih 12 godina vodeći talk show „Opasne veze“ i tamo sam vidio da lokalne televizije ne znače bitno manju gledanost! Sada će me pak prenositi dovoljno lokalnih televizija da me vidite širom Hrvatske! Žurim reći, hvala televiziji Z1 na ukazanoj prilici, nadam se da ih neću razočarati!

Emisija sa kojom krećem ovog četvrtka u 20 sati na Z1, neće biti klasičan talk show. Previše je emisija u takvoj formi, premalo je emisija koje imaju širinu pogleda, pogotovo onih pogleda koji su faktički u Hrvatskoj zabranjeni! Zato će emisija „Press klub Tihomira Dujmovića“ redovito ugostiti dvojicu novinara ili novinarki koji će iz one ideološke perspektive koja je de facto danas pred zabranom u Hrvatskoj, pokušati analizirati društvenu zbilju. Te forme nemamo, novinare pak koji nisu apologeti današnjoj politici ne vidite, jer im je praktički zabranjen dolazak, pogotovo na nacionalne televizije, te je stoga ova emisija istinsko osvježenje, da ne velim demokratski iskorak, za kojim Hrvatska vapi!

U današnje vrijeme, kad je drugačiji pogled na stvarnost već oglašen kao „radikalizacija društva“ neće biti lako voditi tu emisiju. Već su mi najavljeni napadi i podvale, na koje sam naviknuo, neke od njih su kulminirale uoči Predsjedničkih izbora kad se prijetilo čak i mojoj djeci! Objaviti ću jednom i detalje tog pakla! Ali, preživio sam! Dakle, meni, koji sam do sada prikupio ravno 14 otkaza u 18 godina hrvatske demokracije (Andrija Hebrang kategorički tvrdi da u Europskoj Uniji takvog primjera nema!) osobita je čast da mogu voditi takvu emisiju u kojoj ćete vidjeti novinare koje rado čitate, ali ih nigdje na nacionalnim, naročito na državnoj televiziji, ne smijete čuti ni vidjeti. Njima je tamo da se ne lažemo – zabranjen dolazak. Doslovno! Kako sam se nosio sa dosadašnjim otkazima, nositi ću se i sa pritiscima kojih neće manjkati. Neću vas iznevjeriti, ne trebate se bojati, oni koji me ponekad nisu razumijeli, na koje se ne ljutim, dapače, silno mi je žao da me nisu razumijeli, neopisvno mi je žao da se ponekad nismo razumijeli, oni će, nadam se, iz činjenice da u ovim životnim godinama, nakon 14 otkaza i toliko medijskog iskustva ponovno krećem ispočetka i to baš odavdje, sa lokalne televizije,trebali razabrati, da smo na istoj strani ulice…

Glede emisije, bolje ilustracije samog opisa emisije, od toga da vam navedem prva dva gosta praktički i nema. U prvoj emisiji 3.prosinca, gosti će biti glavni urednik „Hrvatskog tjednika „ Ivica Marijačić, te doajen hrvatskog novinarstva Josip Jović!

Nisam ih pozvao slučajno, dakako, Ivica Marijačić je glavni urednik jednog od najtiražnijih hrvatskih političkih tjednika, Josip Jović je samozatajna legenda zabranjenog hrvatskog novinarstva. Kad su 2000. godine Račanovi „“kamaradi“ starim jugoslavenskim čizmama otvarali vrata na „Slobodnoj Dalmaciji“, smjenivši momentalno sve tadašnje komentatore, uklkjučujući Marijačića i mene, u novini koja se nota bene prodavala u 100 000 primjeraka!, oni su ubrzo svim tim komentatorima uklkučujući Marijačića i mene podijelili otkaze. Samo zato jer smo drugačije mislili… Dvadeset godina kasnije, sva trojica smo Bogu hvala živi i zdravi i svjedočit ćemo svoja današnja politička uvjerenja vezana uz aktualnu političku situaciju upravo, ovog četvrtka. 3. Prosinca 2020!

Četvrtak 20 00 sati.

Z1

„Press klub Tihomira Dujmovića“….

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr