Esih prozvala Bujanca zbog raskola, Bujanec: ‘Žao mi je Brune’

Foto: snimka zaslona, facebook; fotomontaža: narod.hr

Nakon što je Bruna Esih za Novi list kazala kako korijeni sukoba unutar stranke NHR potječu iz vremena kampanje za europske izbore, te kako u svemu tome ulogu ima Velimir Bujanec, iz Novog lista obratili su se Velimiru Bujancu zamolivši ga za komentar.

„Žao mi je Brune, nije joj lako. Svjestan sam da prolazi teške trenutke, a i sama je za sebe u tom razgovoru rekla da je izbezumljena. Umjesto da se bavi Plenkovićem i Pupovcem, meta joj je Hasanbegović. Trebala me je poslušat i izaći na europske izbore zajedno s gospođom Ružom Tomašić, suverenistima i Marijanom Petir i uzeti tri mandata. Bojala se da Ruža ne dobije više od nje, a sada se boji Zlatka Hasanbegovića“, rekao je Bujanec Novom Listu.

Esih za raskol u stranci prozvala Bujanca

Bruna Esih je, prethodno, za Novi list kazala:

“Znakovito je da je o situaciji u našoj stranci, o meni osobno, u ponedjeljak navečer za RTL televiziju govorio medijski mag Velimir Bujanec. Pritom je branio Zlatka Hasanbegovića. A sve je to započelo u kampanji za europske izbore. Iza svega stoje ljudi koji nemaju, na prvi pogled, veze ni s Hasanbegovićem ni s Hrvatskim suverenistima”

„Zašto bi ga se inače sada pitalo o tome? Tko je on da bi davao izjave za RTL i druge medije, ako nije sudionik ove priče? Bujanec je Hasanbegovićev dugogodišnji prijatelj, a tijekom protekle kampanje prijetio nam je apsolutnim zatvaranjem svog velikog medijskog prostora ako ne pristanemo na koaliciju sa suverenistima. I to je učinio. Već u vrijeme kampanje slušala sam iz različitih izvora kako će se nakon izbora ići na moju političku eliminaciju. Premda je Predsjedništvo stranke, neovisno o tonu naših rasprava, uvijek donosilo jednoglasne odluke. Ne samo to, nego niti jedan član Predsjedništva, uključujući i Hasanbegovića, nije prije tih izbora rekao javno ništa što bi bilo u suprotnosti s odlukama tog tijela o (ne)suradnji sa suverenistima. Proziva se mene da sam bila protiv, a Tomislav Jonjić, koji je sada uz Hasanbegovića, bio je najžešći oponent ujedinjavanja sa suverenistima i šef naše kampanje koji je kreirao sve naše medijske poruke. Ovo što se sada događa odjeci su kampanje za europske izbore, ali ne samih rezultata.“ – rekla je Esih za Novi list.

Hasanbegović bez komentara

Novi list doznaje i da će se podijeliti i Klub Neovisnih za Hrvatsku u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Svoj će Klub udbuće imati Zlatko Hasanbegović, Tomislav Jonjić i Ana Ledeter, a Bruna Esih i Krešimir Kartelo, koji je potpredsjednik skupštine, ostat će bez Kluba.

Za komentar cijele situacije pokušali smo zamoliti i dr. Zlatka Hasanbegovića.

„Sve što za sad mogu komentirati nalazi se u priopćenju za javnost sa sabora u Zagrebu“ – kratko nam je odgovorio dr. Hasanbegović.

Priopćenje za javnost sa sabora u Zagrebu možete pročitati ovdje.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Novi list