Evo što je Cimerman do sada objavljivao o Crkvi, don Stojiću, domoljubima i vjernicima

Foto: Facebook (Fotomontaža: Narod.hr)

Šimun Cimerman koji je s Mariom Valentićem izazvao incident objavivši na društvenim mrežama videozapis iz crkve od koje su napravili privremenu teretanu, na društvenim je mrežama i prije objavljivao statuse u kojima vrijeđa osjećaje vjernika, ali i domoljube.

Na svom Facebook profilu gotovo svakodnevno analizira društvena i politička zbivanja, kritizira crkvu, ponižava svećenike, izruguje se domoljubima, tradiciji i katoličkim običajima i blagdanima poput svetog Nikole.

>Tko su Valentić i Cimerman – koji vrijeđaju vjernike i šire netrpeljivost prema katolicima?

> Željka Markić o oskvrnuću crkve na Jarunu i ograničavanju broja vjernika na misama

Izdvojili smo neke od objava.

Kada se prošle godine na zagrebačkom Filozofskom fakultetu održala tribina ‘Percepcija i uloga žena u monoteističkim religijama’, na kojoj je sudjelovao i župnik jarunske crkve u koju su Cimerman i Valentić upali, don Damir Stojić, Cimerman je napisao:

“Slučajno je danas Međunarodni dan sviranja kur** i svi fanovi danas će imati priliku da na Filozofskom fakultetu sviranja kur** za 0kn uživo čuju iz prve ruke što imaji za reći neki od svjetski najrespektabilnijih svirača kur***. Don Stojić, te rabin i imam, popularna “Tri tenora”, pričat će vam o onome u što se razumiju “kao Marija u krivi kur**” (što bi narod reko), a to su – žene! Nemojte propustiti ovaj spektakl!”, napisao je Cimerman u ovoj uvredljivoj objavi.

U drugoj je prozvao i Hrvatski tjednik, Bujicu, Željku Markić, Zlatka Hasanbegovića, Karolinu Vidović Krišto, Vicu Batarela i brojne druge.

“Tu fino sjedneš, laganini, pročitaš “Dnevno.hr” i “Hrvatski tjednik”, kolumnu Milana Ivkošića, pogledaš zadnju epizodu “Bujice” i Velebit Podcast, prolistaš “Glas koncila”, upiješ sabrana djela Loše Domazeta, poslušaš the best of Miroslav Škoro, naviješ “Radio Marija” do daske, naučiš naizust “Priručnik o mastrubaciji” Ladislava Iličića, pogledaš thressome lezbijski pornić sa Željkom Markić-Bruna Esih-Vidovi-Krišto i gay thresome sa don Stojićem-Košićem-Vice Bararelom te specijalnim gostima Zekanovićem, Glasnovićem i Culejom, pročitaš neko revizionističko štivo ala “Jasenovac 41-45: resort 5*”, nazoveš Hasanbegovićevog logopeda da provjeriš kako napreduje, zadereš se “Za dom!” ko jelen u vrijeme parenja, a divokoze ti odgovore “Spremni!”…Raj!”, napisao je Cimerman.

Potom je prozvao svećenike zbog pedofilije, jer su im “puna ja** i biraju između baba i djece”.

“Za razliku od pravoslavnih popova, a koji se, doslovno, MORAJU ženiti, ovi naši ne smiju ni pod razno i onda drže mise punih jaja, a gdje najviše dolaze u doticaj sa djecom (vjeronauk) i i babama (mise zornice). Pa je izbor vrlo očit. I sada mi je jasno zašto su vjeronauk prebacili u škole.”, između ostalog je poručio Cimerman.

Pobunio se protiv zatvaranja teretana i pozvao na instaliranje sprave za veslanje (ergometar) u crkve, dok će i “pop za 10kn držati i fokusere”.

“Pošto su ovi naši atomski fizičari od vodstva nam države zatvorili teretane, iako su isti bastioni za razvijanje imuniteta tijela i prevencije bolesti, nema mi druge nego ergometar instalirati u nekoj od crkava. Pozivam i ostale da u tom javnom prostoru koji ne podliježe mjerama slobodno dođu vježbati. Za 10kn pop će držati i fokusere ako treba. Ja ću tamo gore na kat jer je orguljaš tako loš da ergometar puno bolje zvuči od istoga.”

Cimermanu smetaju i vjerski programi na televiziji i kaže da smo “najviše suvereniteta izgubili prepustivši crkvi veliki prostor za politički utjecaj”.

“Čemu onda, pobogu, uostalom i služe svi ti vjerski programi, financirani našim parama, a ako ne za prakticiranje vjere “od kuće”? Za razliku od zatvaranja restorana, a gdje se uz “Večeru za 5″ ne mogu najesti. Već samo još dodatno ogladniti.”, napisao je.

Na Dan sjećanje na žrtvu Vukovara napisao je da ga “uhvati jeza” kada čuje domoljubnu pjesmu “Moja domovina”:

“Stvorili ste nažalost, generacije koje su ponovno spremne na osvete i ginuti “za dom, otadžbinu ili Alaha”. Nabijem vas sve zajedno nakur*** primitivni…
Folklor? Kad čujem “Moja domovina” uhvati me jeza…Zabrana ćirilićnih tabli? Pa zašto onda ne i “arapskih” brojeva koje je agresor također koristio, najčešće za izračun putanje granata? Ajde, batali ta sranja. Može i hebrejsko pismo, što se mene tiče. Samo daj ljudima rada i života.”

Podržao je i poljske prosvjednike nakon što je poljski Ustavni sud zabranio eugenički pobačaj.

“Sloboda da sami odlučujemo”, stoji uz Cimermanovu sliku.

Iz Međugorja je objavio sliku uz spomen-ploču komunističkom diktatoru Titi i napisao:

“Mi vjernici vjerujemo u našu partiju i našeg vođu, a čije su odluke uvijek neupitne, jer je on vođa naš i nema drugijeh vođa od njega i čije ime ne izgovaramo uzalud te kao nagradu nakon maratonskog hodoćašća i samokažnjavanja, on nam se svake godine u isto vrijeme na istom mjestu ukaže sa istom porukom: “Vi svi skupa, koliko god vas ima, ste idioti.””

Protiv je tradicije i obilježavanja katoličkih običaja i blagdana poput svetog Nikole.

“Lažu nas u oči i plaše još od pelena: da je ispod kreveta Bau-Bau, da će te odvesti Cigan i Babaroga, da Sveti Nikola donosi darove u cipelu (jeb***), a Isusek nosi darove ispod bora (jeb*** ono) te zec i Isusek za Uskrs zajedno u vrtu i stavljaju jaja i poklone (jeb***!), da ne govorim o prijetnjama Bogom ako pretjerano mastrubiraš ili se obučeš kao djevojčica, a što Bogu posebno na džiger ide…I kada odrastaš sa tim sranjem te priče ti se čine “normalnima” i svaka sljedeća generacija prenosi na svoju djecu isto “jer se to pokazalo učinkovito i od nas je stvorilo ljude”. A ako pak odj*** sva ta sranja, tvoje hrvatstvo ili bilo koje drugo “stvo” dolazi pod upitnik okoline koja je sve te fikcije usadila u tvoj majušni mozak..”

“Papa Argentinac, države koja je zbrinula sve odbjegle naciste i ukradeno zlato čijim je kapitalom stvoren Novi svjetski poredak, podržava mjere Nove post-kapitalističke ekonomije? Jel to sve slučajno, jel da?! Pametnom dosta.”, poručio je u drugoj objavi.

Podsjetimo, u ponedjeljak navečer Mario Valentić i Šimun Cimerman objavili su na društvenim mrežama videozapis koji su naknadno izbrisali. Nezadovoljni time što su Stožer i Vlada Andreja Plenkovića zatvorili teretane, neopravdano su napali vjernike, također i one vjernike koji redovito vježbaju u teretanama.

“Mnogi su šokirani situacijom da su dva poznata sportaša upala u crkvu na Jarunu i donijeli svoje sprave za vježbanje te izvodili vježbe, na taj način vrijeđajući vjernike i omalovažavajući svetost toga mjesta – za sve one koji su vjernici. Zatim su putem Facebooka širili poruke i pozivali i druge da isto upadaju u crkve i kao opravdanje naveli da je Vlada zabranila rad teretanama – kao da Katolici i Katolička Crkva ima veze s time. U crkvu na svetu misu još uvijek može ući 25 ljudi. Netko tko sam sebe predstavlja sportašem, kulturnom i tolerantnom osobom, na kraju omalovažava svetinje svojih sugrađana. Kako se Valentić i Cimerman usude to napraviti u Katoličkoj Crkvi, a ne nekoj drugoj bogomolji?“, istaknula je dr. Željka Markić.

Cimerman: ‘Poput partizana otišao sam u šumu i postao pustolov’

Šimun Cimerman, koji je zajedno s Valentićem oskvrnuo crkvu i povrijedio brojne vjernike, nekada je bio vaterpolist, a sebe u intervjuima za medije opisuje kao avanturista.

Pasionirani je trkač, sudjelovao je najtežim pustolovnim utrkama na svijetu, organizator je raznih sportskih događanja te osnivač hrvatske Treking lige. U intervjuu za Nacional 2016. godine, kazao je da ga avanture i pustolovine zanimaju od šeste godine kada se kao dijete igrao partizana i Nijemaca.

“Kada je došlo vrijeme za prvu pričest, svećenik je mojoj majci rekao kako nijednom nisam bio na vjeronauku. ‘Pa gdje je bio, on ujutro krene na vjeronauk i vrati se kući u 11 sati’, rekla je moja majka. Tada se na televiziji u tom terminu prikazivala emisija ‘Dozvolite da se obratimo’, u sklopu koje se prikazivao jedan partizanski film. Bio sam lud za tim, ne zbog ideologije, nego su me fascinirali ti ljudi koji su bili stalno u šumi. Prva scena filma ‘Sutjeska’, avion leti iznad Durmitora, bio sam time fasciniran”, kazao je Cimerman.

Cimerman, koji je sudjelovao u oskvrnuću crkve na Jarunu, prošle je godine pobijedio na bogojavljenskom plivanju za “Časni krst na rijeci Drini u Višegradu”. Riječ je o pravoslavnom blagdanu Bogojavljenje koji se obilježava 19. siječnja, a prisutnima je tada na sudjelovanju čestitao mitropolit dabrobosanski Hrizostom.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr