Evo što kažu iz Vlade zašto su Bandić i Jelenić sjedili zajedno u svečanoj loži

Foto: Fah; fotomontaža: Narod.hr

“Protokol je u svrhu organizacije svečanog koncerta u prigodi obilježavanja hrvatskoga predsjedanja Vijećem Europske unije pripremio raspored sjedenja uzvanika prema redu prvenstva, uvažavajući i velik broj međunarodnih gostiju”, stoji u kratkom odgovoru iz Vlade, nakon što je Državno odvjetništvo obavijestilo kako se glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić pismom obratio Vladi vezano uz raspored sjedenja u Hrvatskom narodnom kazalištu po kojem je državni odvjetnik sjedio sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem.

U toj svečanoj loži su uz Dražena Jelenića i Milana Bandića sjedili i Željko Reiner i Milijan Brkić.

> Jelenić jučer poslušno sjeo kraj okrivljenika, a danas se žali na raspored sjedenja

Podsjetimo, glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić poslao je pismo Vladi Republike Hrvatske vezano uz raspored sjedenja, a Državno odvjetništvo Republike Hrvatske danas se o tome oglasilo priopćenjem.

Bandiću je bilo ugodno

“Ja vam mogu reći da sam se ugodno osjećao, program je bio fenomenalan, sjedio sam u loži broj sedam, tamo gdje je protokol Vlade smjestio državne dužnosnike i sudomaćina, gradonačelnika Zagreba. Protokol Vlade smjestio je gradonačelnika tamo gdje treba, a gradonačelnik ide tamo gdje je pozvan i gdje ga smjeste. Čelo je tamo gdje ja sjedim”, kazao je Bandić, pozvavši se na izjavu Winstona Churchilla.

Na pitanje je li mu bilo neugodno odgovorio je da mu ništa nije neugodno i da pravda na kraju uvijek pobijedi: ”Ovo nije ’45. i ’46., ne možete vješati čovjeka, presumpcija nevinosti vrijedi i za zagrebačkog gradonačelnika”.

Podsjetimo, u HNK-u je održan svečani koncert u čast hrvatskog preuzimanja predsjedanja Vijećem Europske unije, na kojem su uz uzvanike iz Europske komisije bili i brojni hrvatski politički uglednici.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr