Evo što nam je odgovorio ZET o iznosima plaća direktora i članova Nadzornog odbora!

Foto: fah, zet.hr

Već smo pisali o iznosima plaća direktora i članova uprave u nekim zagrebačkim gradskim tvrtkama. Ovom prilikom donosimo podatke koje smo dobili od Zagrebačkog električnog tramvaja – ZET-a.

> Evo iznosa plaća ravnatelja i članova uprave u zagrebačkoj gradskoj tvrtki Upravljanje sportskim objektima

Molili smo od njih informaciju za razdoblje u posljednjih godinu dana, od lipnja 2021.
godine do danas, podatke o primanjima (iznosima koji su isplaćeni) direktoru,
predsjedniku, članovima Nadzornog odbora Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET-a).

Također smo ih upitali koje su, uz redovitu plaću, dodatne naknade i u kojem iznosu koje se isplaćuju iz Zagrebačkog holdinga za navedene osobe – poput naknade za stanovanje, režije, korištenje službenim automobilima u privatne svrhe…

Evo iznosa plaća!

ZET u odgovoru navodi da je u razdoblju od lipnja 2021. do danas, predsjedniku uprave/direktoru isplaćena bruto plaća u iznosu od 402.924,00 kn, dok je u istom tom periodu u odnosu na sve članove Nadzornog odbora isplaćena naknada za rad u bruto iznosu 92.174,26 kn.

Također nas upućuju da su podaci o bruto i neto plaćama predsjednika uprave/direktora javno dostupni na stranicama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa na poveznici:

https://www.sukobinteresa.hr/hr/imovinske-kartice/imovinsko-stanje-obveznika-2

Na ovoj poveznici moguće je vidjeti detaljne podatke o imovini i primanjima direktora ZET-a, Marka Bogdanovića.

Grad Zagreb će uskoro morati javno objaviti podatke o plaćama

Podsjetimo, zagrebačka Gradska skupština izglasala je nedavno odluku prema kojoj će gradonačelnik biti dužan objaviti podatke o svim primanjima i pravima iz radnog odnosa predsjednika i članova uprave Zagrebačkog holdinga, voditelja podružnica, direktora trgovačkih društava i ustanova u kojima Grad ili Holding ima udjele.

Od gradonačelnika Tomislava Tomaševića zatraženo je da poduzme mjere koje će osigurati objavu traženih podataka, da zatraži od predsjednika i članova uprave Holdinga, voditelja podružnica, direktora trgovačkih društava i ustanove u kojima Grad ili Holding ima poslovne udjele, svih zajedno i svakog ponaosob, da na mrežnim stranicama odgovarajućih trgovačkih društava, podružnica i ustanova, objave sva prava iz radnog odnosa i svih primitaka te da ih redovito ažuriraju.

Uputili smo upite o plaćama direktora i članova uprave

O tom se prijedlogu govori već dulje vrijeme, a još i prije nego što je ova odluka u Skupštini donesena, Narod.hr je uputio upit svim u Zagrebačkom holdingu i svim njegovim podružnicama, trgovačkim društvima u kojima Grad Zagreb ima poslovni udio 100 % te trgovačkim društvima u kojima Zagrebački holding ima poslovni udio od 100 %.

> Zagrebačka skupština jednoglasno prihvatila prijedlog o objavi primanja u Holdingu: ‘Tomaševićev kopernikanski obrat od onog što je rekao’
> Za Tomaševića zarada čelnih ljudi Holdinga – primjerena: Odbili dostaviti podatke o primanjima
> Zagrebačka skupština jednoglasno prihvatila prijedlog o objavi primanja u Holdingu: ‘Tomaševićev kopernikanski obrat od onog što je rekao’

Tražili smo od njih da nam dostave informacije o iznosima koji su u posljednjih godinu dana isplaćeni voditeljima/direktorima podružnica ili ustanova u kojima Grad Zagreb ili Zagrebački holding imaju udjele te predsjedniku i članovima uprave te podružnice/ustanove.

Također smo ih upitali koje su, uz redovitu plaću, dodatne naknade i u kojem iznosu koje se isplaćuju iz Zagrebačkog holdinga za navedene osobe – poput naknade za stanovanje, režije, korištenje službenim automobilima u privatne svrhe…?

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.