Facebook Narod.hr-a blokiran zbog objava o generalu Praljku: Dijelite naše tekstove na svome profilu

Poštovani čitatelji portala Narod.hr,

administratori naše Facebook stranice Narod.hr dobili su obavijest od Facebooka da provjere sadržaj svoje stranice. Facebook Narod.hr-u, pozivajući se na svoje Standarde zajednice, prijeti povlačenjem stranice ne navodeći konkretno o čemu se radi.

Ubrzo se pojavila i druga poruka u kojoj tvrde da kršimo Facebookova pravila, pa su nam na 24 sata blokirali pristup objavama.

Mnogima u Hrvatskoj blokirani su profili zbog prijava nakon izražavanja pozitivnog stava o generalu Slobodanu Praljku. Svi se naši tekstovi objavljuju u skladu sa Standardima zajednice Facebook, a u ovom slučaju radi se o cenzuri na društvenim mrežama radi lažnih prijava.

Standardi zajednice Facebooka ne dopuštaju govor mržnje, no lažnim prijavama za govor mržnje se ograničava sloboda govora na društvenim mrežama.

Posljednjih dana najviše ste čitali naše članke o presudi hrvatskoj šestorici i generalu Slobodanu Praljku, evo nekih od njih:

 (VIDEO) Slobodan Praljak i obrana Sunje: ‘Za njega je svatko bio čovjek’

 Tragedija u Haagu: General Slobodan Praljak preminuo

 (VIDEO) General Praljak o rušenju starog mosta u Mostaru

Haški sud: Tko su suci koji su političkom presudom krivotvorili povijesne činjenice ?

(VIDEO) General Praljak o ratnim zbivanjima u BiH

Slobodan Praljak već je odslužio 2/3 kazne i da nije popio otrov uskoro bi bio na slobodi

U međuvremenu naši članci ne dolaze do dijela čitatelja koji ih „otvaraju“ preko društvenih mreža, niti se mogu dijeliti preko Facebooka.

To isto tako znači da se smanjuje domet tekstova koje objavljujemo.

Molimo vas da nam pomognete dijeliti naše članke na vašim privatnim Facebook-stranicama. Odaberite nekoliko tekstova s Naroda i podijelite ih sa svojim Facebook-prijateljima i tako pokažite da ste protiv ograničavanja slobode govora na društvenim mrežama. Na vrhu svakog članka možete sherati tekst koji želite.

Važno nam je da teme koje pratimo, komentari i vijesti dopiru do što više ljudi. Ako je važno i Vama, uključite se i počnite dijeliti naše tekstove.

Hvala Vam!

Redakcija Narod.hr-a

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr