(FOTO) Plenković i Grlić Radman odgovorili na Škorinu kritiku: ‘Treba malo otvoriti horizonte optike pa onda davati komentare’

Zagreb, 4.11.2019.- Premijer Andrej Plenkovi? sudjelovao je na radnom sastanku s veleposlanicima i stalnim predstavnicima Hrvatske u okviru aktivnosti u dr?avama ?lanicama Europske Unije tijekom hrvatskog predsjedanja Vije?em EU-a.Na slici Andrej Plenkovi? iGordan Grli? Radman.foto HINA/ Tomislav PAVLEK/tp

Premijer Andrej Plenković i ministar Gordan Grlić Radman sudjelovali su na radnom sastanku s veleposlanicima i stalnim predstavnicima Hrvatske u okviru aktivnosti u državama članicama Europske Unije tijekom hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a.

“Hrvatska od 1. siječnja je neutralna u smislu samog predsjedanja, što znači da je odgovorna za sve zemlje članice i da mora slušati što te zemlje članice govore, mora voditi politiku konsenzusa. A jugoistok Europe jest jedan od prioriteta”, kazao je Grlić Radman, ističući da je to ‘europska tema’.

Andrej Plenković odgovorio je na kritiku predsjedničkog kandidata Miroslava Škore.

“Nije lako to sve prepoznati iz kuta nekoga tko je bio u diplomatskoj službi, ali je bio samo u Pečuhu pa se bavio kao i veleposlanik samo s pitanjima vezanima za Mađarsku. Mi to gledamo primjerice s interesa što Hrvatska može učiniti za Hrvate kao ravnopravan i konstitutivan narod u BiH. Što Hrvatska kroz takav summit može učiniti za prava Hrvata u Srbiji. Treba malo otvoriti horizonte optike pa onda davati komentare, ali nadoći će to”, ustvrdio je Plenković.

“Pa to je naše neposredno susjedstvo. Sve te zemlje zaslužuju i europsku budućnost i moramo pružiti ruku našim susjedima, a podržavanje tog dijela Europe jamči i našu sigurnost”, odgovorio je ministar na izjavu predsjedničkog kandidata Miroslava Škore koji smatra da nije dobro tijekom predsjedanja Unijom stavljati u fokus zapadni Balkan.

Podsjetimo, Miroslav Škoro poručio je da bismo predsjedanje trebali iskoristiti kako bismo izvukli korist za Hrvatsku, a ne da nam u fokusu bude zapadni Balkan.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr