Generacija obnove najavljuje prosvjedni preformans: ‘HZZ nas pokušava ušutkati!’

Nakon što je Hrvatski zavod za zapošljavanje predstavio mjeru osposobljavanja na radnom mjestu za imigrante, prema kojoj svaki imigrant od sada ima pravo na mjesečnu naknadu od 2752 kuna, uz plaćene troškove prijevoza, osiguranja pri HZMO-u i doprinosa za zaštitu zdravlja na radu te pravo na plaćeno mentorstvo i troškove nastave te polaganje ispita, oglasila se Generacija obnove koja je uputila žestoke kritike na račun ovih mjera.

Generacija obnove protiv HZZ-ovih subvencija za zapošljavanje imigranata u Hrvatskoj

Na njihove kritike reagirao je HZZ koji je zatražio da uklanjanje priopćenja vezanog za mjeru za zapošljavanje imigranata sa svoje web stranice. Zbog ovoga, Generacija obnove najavljuje prosvjedni preformans, a njihovo priopćenje tim povodom pročitajte u nastavku.

“Jutros je na adresu Generacije obnove iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) pristigao zahtjev za uklanjanje našeg priopćenja vezanog uz mjeru za zapošljavanje imigranata, koju je HZZ početkom tjedna predstavio javnosti. HZZ zahtjeva uklanjanje priopćenja s Facebook stranice, kojega je do sada pogledalo više od 700 tisuća ljudi (https://bit.ly/2PDGStE), te priopćenja sa službene stranačke stranice (http://generacijaobnove.hr).

U svom zahtjevu HZZ ne demantira niti jednu netočnost u našoj reakciji, već ističe da se radi o negativnim tvrdnjama. Drugim riječima, smeta im što je Generacija obnove negativno reagirala na njihovu mjeru i zbog toga zahtijevaju da uklonimo našu reakciju. Također, HZZ je povodom našeg priopćenja izdao svoje priopćenje za javnost (http://www.hzz.hr/default.aspx?id=48602) u kojemu također ne demantira niti jednu netočnost iz našeg priopćenja.

Ovim putem HZZ-u poručujemo da nas ne će ušutkati te da naše priopćenje ne ćemo ukloniti, jer u njemu nema niti jedne netočnosti.

Upravo zbog ovog pokušaja ušutkavanja ćemo sutra, 3. studenoga 2018., u 12:00 sati održati prosvjedni performans ispred središnjeg ureda HZZ-a (Radnička cesta 1), gdje ćemo javno reći što mislimo o subvencijama za zapošljavanje imigranata te o neuspjelom pokušaju ušutkavanja Generacije obnove od strane HZZ-a”, stoji u priopćenju koje potpisuje Frano Čirko, predsjednik Generacije obnove.

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr