Generacija obnove protiv HZZ-ovih subvencija za zapošljavanje imigranata u Hrvatskoj

Foto: fah

Hrvatski zavod za zapošljavanje jučer je predstavio mjeru osposobljavanja na radnom mjestu za imigrante, prema kojoj svaki imigrant od sada ima pravo na mjesečnu naknadu od 2752 kuna, uz plaćene troškove prijevoza, osiguranja pri HZMO-u i doprinosa za zaštitu zdravlja na radu. Uz to, imigranti od sada imaju pravo na plaćeno mentorstvo i troškove nastave te polaganje ispita.

O svemu se oglasila Generacija obnove, a njihovo priopćenje pročitajte u nastavku:

Iako se ova mjera donosi pod izlikom nedostatka radnika u Hrvatskoj, teško je povjerovati u slučajnost donošenja mjere usred velike invazije ilegalnih imigranata prema Hrvatskoj. Nema dvojbe da se radi o pripremanju terena za masovno prihvaćanje ilegalnih imigranta po nalogu Europske unije, a u skladu s Deklaracijom iz Marakeša prema kojoj se, u ime ljudskih prava, status ilegalnih imigranata izjednačava s ostalim građanima.

Ako je HDZ-ovoj vladi od jednom toliko stalo do privatnog sektora i ako želi pomoći u traženju radnika, neka slobodno posegne za enormno velikom državnom i javnom upravom. Tu će naći i više nego dovoljno radnika koji jedva čekaju da konačno nešto počnu raditi.

Generacija obnove zahtjeva ukidanje ove mjere, zatvaranje granica za sve ilegalne imigrante te onemogućenje bilo kakvog izjednačavanja ilegalnih imigranata s hrvatskim državljanima.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr